HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suudi Arabistan'dan Almanya'yı şoke eden hamle

Düzenleyen: /
Suudi Arabistan'dan Almanya'yı şoke eden hamle
Almanya, Suudi Arabistan, Haber

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Suudi Arabistan politikalarına yönelik eleştirileri ve İran ile yakınlığı Riyad yönetimini rahatsız ediyor. Son olarak, Riyad yönetiminin ülkedeki Alman şirketleri ile ilişkileri dondurduğu öne sürüldü.

Almanya'da yayımlanan haftalık haber dergisi Spiegel'e göre Suudi Arabistan, Berlin'in Orta Doğu politikası nedeniyle Alman şirketleri ile iş ilişkilerini dondurdu ve artık iş siparişi vermeme kararı aldı. Derginin haberinde Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın bu konuda hükûmete talimat verdiği belirtildi.

DW Türkçe'nin haberine göre, Riyad'ın bu kararından özellikle Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı ile yoğun iş ilişkisi olan Siemens, Bayer ve Boehringer gibi şirketlerin etkileneceği belirtiliyor. Riyad ve Cidde'deki toplu taşıma hizmetleri için yüzlerce Mercedes marka otobüs siparişi alan Alman otomotiv şirketi Daimler'in de karardan etkilenenler arasında olduğu ifade ediliyor.

SUUDİ ARABİSTAN'DA 800 ALMAN ŞİRKETİ BULUNUYOR

Yanı sıra Spiegel'in aktardığına göre Suudi Arabistan'da yaklaşık 800 Alman firması faaliyet gösteriyor. Alman şirketlerinin geçen yıl Suudi Arabistan'a 6 milyar avro hacminde ihracat yaptığı belirtiliyor.

Riyad, Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Suudi Arabistan'ın Lübnan politikasını eleştirmesi sonrası Kasım 2017'de Berlin'deki büyükelçisini de geri çekmişti. Gabriel, Suudi Arabistan'ı bölgede "serüven" peşinde olmakla eleştirmişti. Suudi Arabistan, Almanya'nın İran'la yapılan nükleer anlaşmaya bağlı kalınmasını istemesinden de rahatsızlık duyuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...