Esad'ın ordusu Rusya'nın desteğiyle operasyon başlattı

Esad'ın ordusu Rusya'nın desteğiyle operasyon başlattı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rusya'nın Hama'nın kuzeyinde yoğunlaştırdığı hava saldırılarının eşliğinde Esad güçleri, kara operasyonuna başladı.

Hama'nın kuzey kırsalındaki Özgür Suriye Ordusu güçlerinden Cebhetu'ş Şam'ın saha komutanı Ahmet Cabir, AA muhabirine telsiz aracılığıyla bilgi verdi. Cabir, Rus uçaklarının sabahın erken saatlerinde başlayan hava saldırılarının devam ettiğini belirtti. 


Esad güçlerinin Rus saldırılarıyla eş zamanlı operasyona başladığını ifade eden Cabir, şiddetli çatışmaların devam ettiğini, rejim güçlerinin ilerleme sağlayamadığını söyledi.


Rusya'nın 1 Ekim'deki hava saldırılarının Hama ve Humus'un kuzeyinde yoğunlaşması nedeniyle yerel halkta, rejim güçlerinin yakında kara operasyonuna başlayacağı beklentisi oluşmuştu. Bu nedenle binlerce kişinin kuzeye göç etmeye başlamıştı.

Esad'ın ordusu Rusya'nın desteğiyle operasyon başlattı

HAMA VE HUMUS'UN ÖNEMİ

Rusya'nın hava saldırıları 1 Ekim'den bu yana Humus'un kuzey kesiminde Telbise ve Rastan ilçeleriyle Mukramiye ve Zafaraniye beldeleri ile Hama'nın kuzeyi kırsalında yoğunlaşmıştı.  


Suriye'nin batı kesimlerine sıkışan Esad rejimi, kuzeyde Halep'in merkeziyle kuzeybatı kıyılarındaki Lazkiye'den ülkenin güneybatısında Şam'a uzanan hattı kontrol ediyor. Doğuda ise Deyr'uz Zor ve Haseke vilayetlerinin yalnızca merkezlerinde tutunabilmiş durumda. 


Lazkiye'nin kuzeydoğusundaki İdlib'e hakim muhalif Fetih Ordusu, güneye doğru bu vilayet üzerine baskı yapıyor. Beşşar Esed'in memleketi Lazkiye'yi güvenceye alması, buranın güneybatısından Şam'a ulaşan Hama-Humus bölgesini de tam olarak kontrol edebilmesine bağlı.

Esad'ın ordusu Rusya'nın desteğiyle operasyon başlattı


RUSYA, HAZAR'DAN FÜZELERLE VURDU
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 4 Rus gemisinin sabah saatlerinde IŞİD pozisyonlarına 26 roket atışı düzenlediğini ve tüm hedeflerin başarıyla yok edildiğini bildirdi. Şoygu açıklamalarında olay sırasında vatandaşların zarar görmediğinin altını çizdi.


Şoygu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sırasında, "Teröristlere karşı hava yolu dışında bugün sabah Rusya Hazar Filosu gemilerini faaliyete geçirdik. 4 gemi 11 hedefe 26 roket fırlattı" dedi.


Şoygu yapılan denetlemeler sonucunda elde edilen verilere göre, tüm hedeflerin yok edildiğini ve vatandaşların zarar görmediğini belirtti. Bakan, "Atışların sonuçları roketlerin uzun mesafedeki başarısını kanıtladı. Neredeyse 1500 kilometre yol kat etti" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...