SON DAKİKA! Kar Tatili Olan İller, Kar Tatili Olan Şehirler, Kar tatil haberleri!

Düzenleyen:
SON DAKİKA! Kar Tatili Olan İller, Kar Tatili Olan Şehirler, Kar tatil haberleri!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kar tatili olan iller, Kar tatili olan iller, Kar tatili olan okullar, Hangi ilçelerde okullarda tatil edildi. Kar yağışı devam ediyor. BARTIN’da, Sinop, Zonguldak, Artvin, Rize, Edirne, Şırnak, Van, Samsun, Batman, Giresun, Bitlis ve Mardin'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kar tatil haberleri gelmeye başladı. Hangi Okullara Kar tatili geldi. Hangi illerde okullar tatil. Kar Tatili 4 Ocak Pazartesi Kar Tatili Olan İller ve İlçeler Birçok ilde kar tatili haberi gelecek mi? Kar yağışı bugün de devam ediyor. 4 Ocak Pazartesi Kar tatili olan iller, 4 Ocak Pazartesi 2016 hangi illerde okullar tatil? 4 Ocak Pazartesi günü okulların tatil edildiği iller.. Ankara’da okullar tatil edildi mi? Nerelerde kar tatili var..Kar Tatili ile ilgili son dakika haberleri turkiyegazetesi.com.tr’de..

SON DAKİKA KAR TATİLİ OLAN İLLER!
Antalya: Korkuteli ile Elmalı İlçesi'nde sabaha karşı kar yağışı başladı. İlçe merkezi ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Korkuteli'ye bağlı 4 mahallede, Elmalı'da ise ilçe genelinde okullar tatil edildi.

Ankara: Ankara'nın Çubuk İlçesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımı zor olan mahallelerde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime yeni yılın ilk eğitim öğretiminde 4 Ocak Pazartesi ara verildi.

İlçe kaymakamı Cemal Şahin’in twitter hesabından yaptığı duyuruda, "Çubuk ilçemizde devam eden kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim 4 Ocak 2016 tarihi itibariyle 1 gün süreyle tatil edilmiştir" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ise yaptığı açıklamada, "Kaymakamlık tarafından alınan kararla taşımalı eğitim kapsamındaki okulların bugün için tatil edilmesi gerektiği bildirildi. İlçenin yukarı mahallerinde 10 santimden daha fazla kar olduğu bilgisini aldık. Kar nedeniyle ilçe merkezine mahallelerden taşımalı olarak okula gelen yaklaşık bin 200 öğrencimiz ve tamamen taşımalı eğitim veren Dumlupınar, Aşağı Çavundur, Yukarı Çavundur, TOKİ, Kışlacık ilk ve ortaokullarımız etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda güçlükler yaşanacağını düşünerek bir gün tatil edildi" dedi.

Karabük: Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki bütün okullarda 4 Ocak Pazartesi  eğitime ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının artarak devam etmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada, bu nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda eğitim öğretime bugün için ara verildiği kaydedilirken, buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Tokat: Zile ve Pazar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Tokat'ın ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi. Yazıcı, "Zile ve Pazar ilçelerimizde taşımalı eğitime bir gün ara verdik. Merkez ve diğer ilçelerimizde kar yağışı devam ediyor. Bu anlamda da değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Şu an için Zile ve Pazar ilçelerimizdeki taşımalı eğitimin haricinde okullarımızda eğitim veriliyor" dedi.

Yozgat: Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve Sorgun ilçelerinde eğitime 4 Ocak Pazartesi ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün merkez ve Sorgun ilçelerinde eğitime ara verildiği, Saraykent ilçesinde de taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği kaydedildi.

Çorum: Etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 5 ilçede eğitime 4 Ocak Pazartesi ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla kent merkezi ile Boğazkale, Bayat, Oğuzlar, İskilip ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün tatil edildiği belirtildi. Kent merkezi ile söz konusu 5 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Mardin: Mardin Valiliği, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Artuklu, Savur, Dargeçit ve Ömerli'de 2 gün, Midyat, Mazıdağı, Yeşilli ve Derik ilçelerinde ise 1 gün eğitime ara verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüş ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklardan çocukların etkilenmemesi için eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Artuklu, Savur, Dargeçit, Ömerli ilçelerimizde 2 gün, Midyat, Mazıdağı, Yeşilli ve Derik ilçelerimizde 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Derik ilçe merkezinde eğitim ve öğretim devam edecek olup, Böğrek, Beskavak, Bozbayır, Ballı, Hisaraltı, Aşağımezra, Taşıt, Dumluca, Bozbayır, Üçtepe, Yassıtepe, Demirli, Subaşı, Şahverdi, Düztaş, Derinsu, Meşeli, Subatan, Şerefli, Akıncılar, Burç, Goktaş, Üçkuyu, Bozok, Çayköy, Akçay, Aktaş, Düztaşçivili, Şeyhhabib, Pirinçli, Çukursu, Çiçekli mahallelerinde eğitime 1 gün ara verilecektir.”

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelinde valilikçe idari izinli sayılacakları ifade edildi.

Ordu: Kar ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışının ardından gerçekleşen buzlanmanın bazı olumsuzluklar oluşturabileceği belirtildi. Açıklamada, hava koşulları nedeniyle Akkuş, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe ve İkizce ilçelerinde eğitim ve öğretime 4 Ocak'ta ara verildiği ifade edildi. Olumsuz hava şartları dolayısıyla Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gülyalı, Kabadüz, Korgan ve Perşembe ilçelerinde 4 Ocak'ta eğitime ara verildiği daha önce duyurulmuştu. Öte yandan Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü de Murgul ilçesinde etkili olmaya başlayan kar yağışından dolayı eğitime 4 Ocak öğleden sonra ara verildiğini bildirdi.

Trabzon: İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Araklı, Sürmene, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı ilçelerindeki tüm okullar ile Ortahisar ve Arsin ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda 4 Ocak, Of ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta eğitime ara verildiği anımsatıldı.

Bu ilçeler dışında Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde de 4 Ocak Pazartesi eğitime ara verildiği ifade edilen açıklamada, diğer ilçelerde eğitim öğretimin devam edeceği kaydedildi.

Artvin: Artvin'in üç ilçesinde pazartesi günü eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki tüm okullarda eğitime 4 Ocak Pazartesi ara verildiği belirtildi. Açıklamada, diğer ilçelerde eğitimin devam edeceği kaydedildi.

Samsun: Samsun’un 9 ilçesinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından alınan kararla pazartesi için okullar tatil edildi.

Samsun’da 4 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde bir metreyi aşarken  hava sıcaklıklarının  eksi 10 dereceye kadar düşmesi sonucu ise buzlanma olayı meydana geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Valilik tarafından alınan kararla Yakakent, Terme, Tekkeköy, Salıpazarı, 19 Mayıs, Çarşamba, Bafra, Ayvacık ve Alaçam ilçelerinde yarın (pazartesi) okulların tatil edildiği belirtildi. Kar tatili ile ilgili duyuru İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapıldı.

Şırnak: Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile bağlı belde ve köylerde 4 gündür yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu hatırlatıldı.

Bu nedenle yarın (pazartesi) ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, engelli ve hamile memurların da bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bartın: Kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle pazartesi ve salı günleri ilk ve orta dereceli okullar 2 gün daha tatil edildi.

Kentte kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 120 santimetre, yüksek mahallelerde ise 2 metreye ulaştı. Kent merkezinde araçlar kara gömüldü. Ara sokaklar kar nedeniyle kapandı. Belediye ekipleri, 200 personelle caddelerde vatandaşların yürüyebilmesi için kar temizleme çalışması yapıyor. Şehir içinde ulaşım aksadı. Kar nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle pazartesi ve salı günleri eğitime 2 gün ara verildi.

Zonguldak: Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 4 Aralık pazartesi 1 günlüğüne tatil edildi.

Kentte 3 gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Şehir içi yollarda biriken karlar sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı mahallelere ulaşım durdu. Sabah işe gitmek evlerinden çıkanlar, kapanan yollar nedeniyle yürümek zorunda kaldı. Kent merkezinde kar kalındığı 60 santime ulaşırken yüksek kesimler de ise 1 metreyi geçti. Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada il genelinde ilk ve orta dereceli okullar yarın (pazartesi) için 1 gün tatil edildi. Kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacağı bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle 170 köy yolu ise  ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak-Ankara Karayollarında TIR’ların geçişine izin verilmiyor.

Öte yandan dün kar nedeniyle yapılamayan Açık Öğretim Lisesi sınavları bugün yapıldı.

Batman: Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime Sason ilçesinde iki, merkez ve diğer ilçelerde bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve don olayları dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk ya da mağduriyet yaşanmaması için eğitime ara verilmesine karar verildiği bildirildi.

Sason ilçesinde pazartesi ve salı günü, il merkezi ve diğer ilçelerde ise pazartesi eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, "Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerimiz de yarın (pazartesi) idari izinli sayılacaktır" ifadesine yer verildi.

Sinop: İl merkezi ile 4 ilçedeki okullar da kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Sinop Üniversitesinde bugün yapılacak sınavlar da bir gün ertelendi.

Bitlis: Etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların pazartesi için bir gün tatil edildi.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, Bitlis’te son 3 gündür etkili olan kar nedeniyle Bitlis merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yarın (pazartesi) için 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. 

Giresun: Kar nedeniyle merkez ve 6 ilçede bir gün, Yağlıdere ilçesinde ise 2 gün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, Giresun'un Merkez, Bulancak, Eynesil, Görele, Çanakçı, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde yarın (pazartesi), Yağlıdere ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Doğankent ilçesinde de sadece köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Giresun'da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamileler ile engellilerin yarın (pazartesi) izinli sayılacakları bildirildi.

Van: Van’da, mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kentte ulaşımın sağlıklı yapılamadığı gerekçesiyle okulların tatil edildiğini söyledi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun belediyelerden aldığı bilgiler doğrultusunda toplandığını belirten Kırekin, "Kurul üyeleri yaptıkları toplantının ardından, mahalle yollarının çoğunun kapalı olması, ulaşımın sağlıklı yapılamaması nedeniyle sağlıklı eğitim hizmetinin yapılamayacağına karar verdi. Bu nedenle pazartesi günü kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi" diye konuştu.

Edirne: İl merkezi ve ilçelerde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı havanın hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtilen açıklamada, şu iadelere yer verildi:
"İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla Valilik kararıyla pazartesi günü Edirne merkez ile Havsa, Lalapaşa, Süloğlu, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerindeki temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim-öğretime bir gün süreyle, Enez ve İpsala ilçelerinde de sadece taşımalı eğitim öğrencileri için eğitime bir gün ara verilmiştir.”

Siirt: Siirt'te kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim yapılan okullar bir gün süreyle tatil edildi. Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açılamada, merkez, Pervari, Şirvan, Baykan, Eruh, Kurtalan ve Tillo ilçesine bağlı kapalı köy yolları ile taşımalı eğitim kapsamında bulunan köylerde, 4 Ocak 2016 tarihinde bir gün süreyle okulların tatil edildiği bildirildi.

Kırklareli: Trakya’yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Edirne ve Tekirdağ’ın bazı ilçelerinden sonra Kırklareli’de yarın (pazartesi) okullar tatil edildi. Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Twitter hesabından yaptığı duyuruda, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Kırklareli ve ilçelerimizde eğitim öğretim 04.01.2016 tarihinde 1 gün tatil edilmiştir" dedi.

Rize: Rize’de kar ve buzlanma nedeniyle 4 Ocak Pazartesi günü okullar bir gün süre ile tatil edildi.
Rize’de geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk ve yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Halen çok sayıda köy ve mahalle yolu araç ulaşımına kapalı bulunuyor. Öte yandan etkili olan buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Rize’de okullar ise buzlanma nedeniyle 4 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile tatil edildi. Okulların tatil edildiği haberini Rize Valisi Ersen Yazıcı twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Tekirdağ: Tekirdağ'ın 9 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, yoğun kar yağışı nedeniyle 4 Ocak Pazartesi Süleymanpaşa, Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Ergene, Saray, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı ilçelerinde eğitime ara verildiğini bildirdi. İşler, Marmaraereğlisi ve Şarköy ilçelerinde ise eğitime devam edileceğini aktardı.

Kastamonu: Kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle kent merkezi ve 5 ilçede bir gün, 6 ilçede ise 2 gün eğitime ara verildi.

Alınan bilgilere göre, Kastamonu'nun şehir merkezi ile Abana, Ağlı, Cide, İnebolu ve Tosya ilçelerinde bugün Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ve Doğanyurt  ilçelerinde ise bugün ve yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Muş: Muş'ta, kar nedeniyle yolları kapanan köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin 1 gün idari izinli sayılacağı bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, il genelinde 4 Ocak Pazartesi eğitim ve öğretimin devam edeceğini ancak yolları kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin idari izinli sayılacağını belirtti.

Uşak: Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı dolayısıyla il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.  Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağı belirtildi.

 

SON DAKİKA! Kar Tatili Olan İller, Kar Tatili Olan Şehirler, Kar tatil haberleri!
İSTANBUL'DAKİ KAR YAĞIŞI
- Kar yağışı nedeniyle 3 gündür seferlerde aksaklıkların yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar normale döndü.
Havalimanından bugün yapılan seferlerde aksama olmadı. Atatürk Havalimanı varışlı bazı iç ve dış hat seferlerde yaşanan gecikmelerin ise geliş noktalarındaki olumsuz hava koşullarından kaynaklandığı bildirildi. Havalimanının apronunda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekiplerinin karla mücadele çalışmaları, taksi yolları ile belirli alanlarında yoğunlaştırıldı.
SON DAKİKA! Kar Tatili Olan İller, Kar Tatili Olan Şehirler, Kar tatil haberleri!

Bu arada, havalimanının dış hatlar terminalinde ise yılbaşı tatilinden dönen yolcular nedeniyle yoğunluk yaşandı. Bilet işlemlerini tamamlamak isteyen yolcular, hava yolu firmalarının kontuarları önünde sıra bekledi.
Türk Hava Yolları (THY), son 3 günde uçuşu gerçekleşmeyen 9 bin 700 yolcuyu otellerde misafir etmiş, terminalde bekleyen 28 bin 900 kişiye de yemek ikramında bulunmuştu.

 SON DAKİKA! Kar Tatili Olan İller, Kar Tatili Olan Şehirler, Kar tatil haberleri!
Yarın okullar tatil mi kar tatili olan iller ve ilçeler Haberi geldikçe güncellenecektir.

İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter hesabından yaptığı açıklamaa göre; Meteorolojik tahminlere göre ilimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden 31.12.2015 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir.

SAKARYA (AA) - Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajda, yoğun kar yağışı bildirimi nedeniyle yarın kentteki ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini belirtti.

Coş, mesajında, "Sevgili öğrencilerimizin, sağlık ve güvenlikleri için uygulanan bu tatil sürecinde vakitlerini çok iyi değerlendirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

ORDU (AA) - Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

SON DAKİKA! Kar Tatili Olan İller, Kar Tatili Olan Şehirler, Kar tatil haberleri!
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün gece başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Açıklamada, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildiği kaydedilerek, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin genelinde, Akkuş ilçesinde ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Okulu ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

GİRESUN (AA) - Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezdeki köy okullarında yarın eğitime ara verildiğini söyledi.

Merkez ilçedeki okullara taşımalı sistemle gelen öğrencilerin izinli sayılacağını ifade eden Akkurt, "Şehir merkezindeki okullarda ise eğitim devam edecek. Şu anda kent merkezinde kar yağışı etkili değil" dedi.

Akkurt, Giresun'un ilçelerinde ise eğitime ara verilip verilmeyeceğine kaymakamlıkların karar vereceği dile getirerek, Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini kaydetti.

RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalara göre, öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği değerlendirilerek, ilk ve orta dereceli okullarda 31 Aralık Perşembe günü eğitime ara verilmesi kararı alındı.

İkizdere ilçesinde ise kar yağışının aralıklarla devam ettiği, Yatılı İmam Hatip Lisesi dışındaki ilk, orta ve liselerde ulaşım güçlüğü yaşayan öğrencilerin izinli sayılacağı belirtildi.

Öte yandan, bazı ilçelerde kar yağışının devam ettiği, buralarda eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceğinin ise yarın kararlaştırılacağı kaydedildi.

SON DAKİKA! Kar Tatili Olan İller, Kar Tatili Olan Şehirler, Kar tatil haberleri!
YOZGAT (AA) Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Aşkale ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.

Kaymakam Hayrettin Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde kar yağışının etkili olduğunu anımsattı.

Çiçek, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için ilçe merkezi ve bağlı köylerde okullarda eğitime yarın ara verildiğini belirtti.

DÜZCE (İHA) - Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi.

Kar yağışının etkili olduğu Düzce-de akşam saatlerine doğru tatil haberi geldi. Kar yağışının etkili olduğu Düzce'de tüm okullar perşembe günü tatil edildi.

NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nevşehir'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.

SAMSUN

Samsun'un Canik, Ayvacık ve Salıpazarı ilçeleri ile kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ayvacık'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Canik'te de öğrenci ve öğretmenlerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için taşımalı okullar ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda bugün ders yapılmayacağı kaydedilen açıklamada, "Salıpazarı ilçesi Tahnal ve Konakören ilk ve orta okullarında da eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Diğer ilçelerde eğitim öğretime devam edileceği belirtilen açıklamada, gün içinde kar tatiliyle ilgili gelişmelerin sosyal medya üzerinden duyurulacağı bildirildi.

SON DAKİKA! Kar Tatili Olan İller, Kar Tatili Olan Şehirler, Kar tatil haberleri!
ÇORUM

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün ve yarın tatil edildiği belirtildi.

Kent merkezi ile söz konusu 10 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacakları kaydedildi.

TOKAT (AA) - Tokat'ın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi.

Yazıcı, yaşanabilecek sıkıntılar göz önüne alınarak yarın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildiğini kaydetti.

KARABÜK (İHA) - Karabük'te etkili olan kar yağışı sebebiyle Eflani ilçesinde de eğitime 1 gün ara verildi.

Karabük'te etkili olan kar yağışı sebebiyle, Ovacık ilçesinden sonra Eflani ilçesinde de eğitime bir gün ara verildi. İlçe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yağışların devam etmesi sebebiyle Eflani ilçesinde de Perşembe günü ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün başlayan, yarın da aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Ovacık'a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.

SON DAKİKA! Kar Tatili Olan İller, Kar Tatili Olan Şehirler, Kar tatil haberleri!
BOLU (AA) - Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bolu Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının aralıklarla devam ettiği Gerede ve Dörtdivan ilçe merkezleri ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitim verilemeyecek.

Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

HAKKARİ (AA) - Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının yaşandığı belirtilerek il merkezi ve bağlı köylerde, ilk ve orta dereceli okullarda (yatılı eğitim kurumları hariç), eğitim öğretime yarın ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

AA muhabirinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Şenpazar ve Bozkurt'taki okullarda eğitime yarın için ara verildi.

SİVAS (AA) - Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi.

Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi.

Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de bugün öğleden sonra ve yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

Öte yandan, D-100 karayolunun Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerindeki kesimlerinde, kar yağışı nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Karayolu ekipleri, hasarlı trafik kazalarının yaşandığı bölgede kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri de sürücüleri yağış ve buzlanma nedeniyle dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

KARAMAN (AA) - Karaman'da taşmalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Meteorolojiden alınan bilgiye göre, yarın hava sıcaklığının gece eksi 9, gündüz eksi 5 derece olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, don ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı sistem kapsamındaki merkeze bağlı köy ve beldelerde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitimine 1 gün ara verildiği bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...