Emeklilikte yaşa takılanlar EYT son dakika! Erken emeklilik yasası son durum ne?

Düzenleyen:
Emeklilikte yaşa takılanlar EYT son dakika! Erken emeklilik yasası son durum ne?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT son dakika haberlerini dikkatle takip ediyorlar. Gelecek güzel haberi bekleyen vatandaşlar, EYT yasası, erken emeklilik yasası gibi konuları sıkça araştırıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu meclisin açılmasıyla birlikte tekrar gündeme geldi. EYT haberleri, EYT son dakika, EYT son durum ne, EYT yasası son dakika gibi konularda araştırma yapanlar emeklilik konusunda bilgi sahibi olmak istiyor.

EYT son durum nedir? Erken emekilik son dakika haberleri... Emeklilikte yaşa takılanlar EYT son dakika haberleri internette sıkça araştırılıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meclisin açılmasıyla birlikte emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika gelişmeleri hız kazandı. Partilerin ortak bir noktada buluşmaları halinde EYT yasası meclisten geçebilir! EYT yasası son durum nedir? EYT'de son durum nedir? EYT haberlerini takip edenler için kısaca son durumu derledik! İşte EYT haberleri, son gelişmeler...

EYT SON GELİŞMELER, EYT YASASI VE EYT SON DAKİKA HABERLERİ

EYT son dakika! EYT ERKEN EMEKLİLİK yasası ve emeklilikte yaşa takılanlar son durum ne? BÜTÜN GELİŞMELERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT son dakika! Erken emeklilik yasası son durum ne?

45 GÜNLÜK SÜRE HENÜZ BAŞLAMADI

TBMM İçtüzüğü’nün 37. maddesine göre, tasarı veya tekliflerle kanun hükmünde kararnamelerin esas komisyonlara havale gününden itibaren görüşmelerin en geç 45 gün içinde sonuçlandırılması gerekiyor. CHP, İYİ Parti ve MHP milletvekillerinin teklifleri henüz TBMM Başkanlığı tarafından esas ve tali komisyonlara sevk edilmedi. Bu nedenle, 45 günlük süre başlamadı. Önümüzdeki günlerde sevk işleminin gerçekleşmesi bekleniyor.

İBRAHİM KALIN'DAN EYT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "(Emeklilikte yaşa takılanlar) Bu konu kabinenin gündeminde yok. Tabii ki Meclis ayağı ayrı bir konu. Yeni hükümet sisteminde Meclis kendi kanunlarını çıkartabilir. Bunun değerlendirmesi Meclis'te yapılır ama hükümet nazarından baktığınız zaman konu bugün de geçtiğimiz toplantılarda da gündeme gelmedi." dedi.

CHP TOPLANTI TALEP ETTİ

Konunun bugünlerde sıklıkla gündeme gelmesiyle birlikte partililer de taleplerini Meclis'e iletmeye başladı. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi amacıyla TBMM Başkanlığı'na sevkedilen kanun tekliflerinin derhal görüşülmesi amacıyla Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı'nı toplantıya çağırdı. 

MHP'Lİ ARZU ERDEM'DEN KANUN TEKLİFİ

CHP'nin ardından bir hamle de MHP'den geldi. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem EYT için kanun teklifi verdi. Erdem TBMM'de "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun tekliflerimizi verdik. Türk milletinin nerede sorunu varsa bununla ilgili çözümlerin mutlaka bulunacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...