MEB'den dev kaynak

MEB'den dev kaynak

EĞİTİM Haberleri

Geçen yıl 170 bin öğrenci için devletten 532 milyon lira teşvik alan özel okullar, bu yıl 230 bin öğrenci için 1 milyar 300 milyonu kasalarına koyacak

Gökhan KAYA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershanelerin özel okula dönüşümünü kolaylaştırması için hayata geçirdiği teşviklerden biri olan 'öğrenci başına özel okullara destek verilmesi' uygulaması özel okulları âdeta ihya edecek. Geçtiğimiz yıl 170 bin öğrencinin özel okul ücretinin belirli bir kısmını öğrenci adına özel okullara ödeyen Bakanlık, bu yıl teşvikten yeni yararlanacak öğrencilerle birlikte özel okullara bir servet verecek. Buna göre, okul öncesi eğitim kurumlarında öğrenci başına 2 bin 680 lira ödeyecek olan Bakanlığın 20 bin olarak belirlediği kontenjan için toplamda 53 milyon lira ödemesi bekleniyor. Özel ilkokulda teşvikten yararlanacak 50 bin öğrenci için öğrenci başına 3 bin 220 lira verecek olan Bakanlık, ilkokullar içinse toplamda 161 milyon lira ödeyecek. Yine özel okula kayıt yaptıran 50 bin öğrenci için öğrenci başına 3 bin 750 lira olmak üzere toplamda 187 milyon lira ödeme yapacak olan Bakanlık, en çok ödemeyi de özel liselere gerçekleştirecek. 110 bin öğrenci ile en çok kontenjanın ayrıldığı kademe olan lisede ise Bakanlık, normal özel liselerde öğrenci başına 3 bin 750 lira, temel liselere de 3 bin 220 lira ödeyecek. Bu çerçevede özel liselere 400 milyon ödeme yapması beklenen Bakanlık, özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve temel liseler için 800 milyon lira civarında bir ödeme yapacak. Böylelikle önceki yıldan teşvik almaya başlayan öğrencilerle birlikte Bakanlık, toplamda özel okullara 1 milyar 300 milyon lira civarında destek verecek. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...