İhmal faciaları bitecek

İhmal faciaları bitecek

EĞİTİM Haberleri

17 milyon öğrencinin ve 900 bin öğretmenin her gün yolunu tuttuğu okulların daha güvenli mekânlar olması için çalışma başlatıldı.

Gökhan KAYA

Her eğitim öğretim yılında çok az sayıda da olsa okullarda özellikle kapı ve lavabo düşmelerine bağlı olarak yaşanan kazaların son bulması için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, devreye girdi.  Okullara uyarılarda bulunan Bakan Avcı, gerekli tedbirlerin alınmasının talimatına verdi. Buna göre, okul bahçelerinde bulunan basketbol potaları, futbol ve hentbol kale direkleri ve voleybol direklerinin tehlike arz etmeyecek şekilde onarımı ve kontrolü yapılacak. Okullardaki foseptik çukuru, rögar kapakları, korkuluklar ve muhafaza altına alınan ya da alınması gereken yer ve alanlardaki kapak, kapı, duvar gibi her türlü korunak, materyal, araç-gereç ve malzemenin kullanım amacı ve standartlarına uygun nitelikte olup olmadığı kontrol edilerek gerekli tedbirler alınacak. Merdiven boşlukları başta olmak üzere okul içerisindeki tüm birimlerde bulunan pano, dolap, levha, camlı-camsız her türlü çerçeve, pencere sistemi ve benzeri eşyalar sabitlenecek. Periyodik bakım gerektiren mekanik ve elektronik her türlü araçların bakımı yapılacak. Sosyal, kültürel ve sportif amaçlı kullanılan kapalı/açık tüm alanlar ile odalarda kullanılan dolap, askılık ile araç-gereç, malzeme ve her türlü demirbaşın; tuvaletlerde bulunan lavabo, ayna her türlü zemin, duvar, tavan döşeme malzemesi, musluklar ve diğer aparatların standartlara uygunluğu, kontrolü, bakım ve onarımı sağlanacak. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...