Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Heyecanlı vatandaşa ehliyet yok

Düzenleyen:
Heyecanlı vatandaşa ehliyet yok

EĞİTİM Haberleri

MEB, direksiyon sınavında heyecanlanan sürücü adayı için birkaç dakika beklenmesi, aşırı heyecanın geçmemesi hâlinde sınavın bitirilmesi talimatı verdi.

Gökhan KAYA

Ehliyet almayı her geçen gün zorlaştıran Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ehliyet sınavlarının bir ayağı olan direksiyon sınavına ilişkin, ehliyet alacakları yakından ilgilendiren bazı uygulamaları devreye sokacak. Bakanlık, sınavda görev alan personeller ile sürücü kurslarındaki eğitim personeli ve sürücü adaylarının yararlanabileceği “Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Uygulama Sınavı Kılavuzu” yayınladı. Direksiyon sınavlarının daha sağlıklı yapılabilmesi için hazırlanan kılavuzda sınav yapıcı görevliler için dikkat çekici talimatlar yer aldı. “Heyecandan veya başka bir sebepten kursiyerin elleri veya ayakları bu aşamada titreyebilir. Hatta normal bir insana göre çok telaşlı veya sinirli olabilir” ifadelerinin yer aldığı kılavuzda, “Aracın hareket ettirilmesini veya genel sürüşü etkilemiyorsa bu durum, bir sorun olarak değerlendirilmemelidir” denildi. Kılavuzda sınav görevlilerine “Araç hareket etmeden önce kursiyerde aşırı heyecan ve telaş gözlenmesi halinde, birkaç saniye kursiyerin beklemesini ve derin nefes almasını isteyebilirsiniz” önerisi yapılırken,  “Ancak aşırı heyecan ve telaşının geçmemesi, aracı güvenli bir şekilde süremeyeceğinin anlaşılması halinde sınav bitirilir. Eğer araç hareket halinde iken, trafikte risk oluşturacak, araç hâkimiyetini azaltacak bir etki varsa veya kursiyer panik içinde hareket ediyorsa, aracın uygun bir yerde durdurulmasını isteyiniz” ifadelerine yer verildi. 
Diğer talimatlar da şöyle:
-Kursiyerlerin alkol veya uyuşturucu etkisinde olmaları halinde kursiyerin sınavı hemen sonlandırılacak. 
-Güzergâh içerisindeki trafik ikaz işaretleri ile trafik polisinin uyarılarını dikkate almayan veya uymayan kursiyerler sınavda başarısız sayılacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...