Malatya'dan Harvard'a...

Düzenleyen:
Malatya'dan Harvard'a...

EĞİTİM Haberleri

Medipol Üniversitesi’ni tercih eden geçen yılki LYS şampiyonu 5 öğrenci, ABD’de ömürlük deneyim kazandı.

Başarılı olmak, bir şeyleri başarmak hemen herkesin ortak hedefi... Başarılı insanların nasıl başarılı olduğunu incelediniz mi hiç? Genellikle bunu yapanlar önce hayal edip ardından bu basamakları tırmananlar olmuştur. Mesela, mühendisleri düşünün önce hayal eder sonra köprüyü inşa eder. Şu günlerde iyi bir gelecek kurmayı hedefleyen ve tercih heyecanı saran gençlerimize örnek olmak ve hayal edip başaranların hikâyelerini paylaşacağız. İbrahim, Ömer, Muhammet, Talha, Güldeste... Geçen yıl LYS’nin şampiyonu olan bu gençler Medipol Üniversitesini tercih etti. Hayallerini gerçekleştiren bu gençler bir de okulun Mütevelli Heyeti bursuyla dil eğitimi için ABD’ye gittiler. Üst seviyede İngilizce öğrenen bu öğrenciler Harvard ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) derslere katılıp dünyaca ünlü bilim insanları ile tanışma fırsatı buldu. Büyük mücadele veren bu gençler yıllarca böyle günlerin hayalini kurup çabaladı. Sizde tıpkı bu öğrenciler gibi başarınızın mimari olabilirsiniz. Yapacağınız tek şey önce kendinizi tanıyın sonra tercihlerinizi yapın. Bu dönemde içinde bulunduğunuz yolu geride bırakan deneyimleri mutlaka okuyun, faydasını görürsünüz. İşte birkaçı... 

HAYALLERİMİN  ÖTESİ...
İbrahim Ethem Hamamcı: Zor bir süreçten geçtim. Çabaladım daima başarıyı düşündüm. ABD seyahatimle memleketim Malatya’dan ve ailemden ilk kez bu kadar ayrı kaldım. Birçok deneyim kazandım. ABD’de edindiğim tecrübeler hayal edebileceğimin bile çok ötesinde oldu. 

BAKIŞ AÇIM GENİŞLEDİ
Ömer Faruk Sevim: Bugünlere gelmek için çok çalıştım. Harvard ve MIT gibi üniversitelere ev sahipliği yapan Boston’da bir ömürde edinilemeyecek tecrübeler kazandım. Büyük halk kütüphanelerinde ders çalışmak ve gezilere katılmak bana çok şey kattı. Dört bir yandan Müslüman öğrencilerle değerlerimiz hakkında yaptığımız sohbetler bakış açımı genişletti.

ŞAŞKINLIK YAŞADIM
Muhammet M. Güzel: Saygın bir okulda okumayı hep isterdim. Türkiye’de eğitimimize başlamadan Harvard'da tıp okumak yol haritamızı şekillendirdi. Eski usul yöntemlerin devam ettiği MIT’de eğitimin kara tahtalarla sürdüğünü görmenin şaşkınlığını yaşadım. 

YERİNDE BİR RÜYA
M. Talha Gündüz: Çok çalışıp doktor olmak istiyordum. Bunun hayalini azimle yerine getirdim. Göğe uzanan binaları, kalabalık bulvarları ve farklı insanlarının oluşturduğu "Amerikan rüyası"nı yerinde gördüm. 

GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM
Güldeste Bekâr: Liseden yeni mezun olmuş bir öğrenci olarak üniversite hayatına geçiş aşamasında Amerika’da aldığım hazırlık eğitimi ufkumu geliştirdi. Bu süreç problemleri tek başına çözebilme becerimi artırdı, vatan sevgisini hakiki manada anlamama vesile oldu. Şimdi kendimi daha olgun, daha güçlü ve daha ‘dünya insanı’ hissediyorum.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...