Zihin okumak hayal değil

Düzenleyen:
Zihin okumak hayal değil

EĞİTİM Haberleri

2013 yılında ABD Eski Başkanı Barack Obama tarafından beynin sırlarını keşfetmek ve hastalıklarının araştırılıp tedavilerinin geliştirilmesi için başlatılan G20 Beyin Girişimi/Nörobilim Zirvesi’nin 4.’sü 5 Temmuz’da Almanya’nın Hamburg şehrinde gerçekleşti.

Zirvede Türkiye’yi geçtiğimiz dönemde olduğu gibi Üsküdar Üniversitesi temsil etti. Üsküdar Üniversitesinin öncülüğünde, Fraunhofer IME Enstitüsü, Beyin Haritalama ve Terapötik Derneği, Beyin Haritalama Derneği ve Nanobiyoelektronik için Ulusal Merkezi işbirliği ile 40 bilim insanının katılımı ile gerçekleşen zirveden çıkan sonuçlar G20 liderleriyle de paylaşıldı. Zirveye Hamburg Muavin Konsolosu Meral Akbilek Koray, Göç ve Türkiye Uzmanı Dr. Yaşar Aydın, Atlas Global Hamburg Müdürü Orhan Kabaoğlu da davetli olarak katıldı. Alzheimer, beyin tümörleri, depresyon, şizofreni hastalıkları ve tedavi yöntemlerinin ele alındığı zirvede beynin çalışma şekli ve bozulan yolların tedavi imkânları da tartışıldı.  Hastalıkların tedavisinde DNA analizinin öneminin de vurgulandığı zirvede "Beyin Haritalaması" konusu görüntüleme, matematiksel modelleme gibi yönleriyle ağırlıklı olarak ele alındı. Yeni teşhis ve terapileri hızla tanıtmalarını sağlayacak bilim ve teknoloji disiplinlerinde bilimsel ilerleme alışverişinde bulunulduğu zirvede zihin okumanın artık bilimin menzili içinde olduğunu kaydeden Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, psikiyatride cerrahi döneme dikkat çekti.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...