Rektörlerden mesaj var

Düzenleyen:
Rektörlerden mesaj var

EĞİTİM Haberleri

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca: Çevre baskısından soyutlanın...

Mahmut ÖZAY-

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca: Öğrenciler uzun bir sınav maratonunu geride bıraktı. Bu dönemde aday öğrenciler, aileler ve rehber hocalarıyla konuşup önce kendi yapabileceklerini ve yapmak istediklerimi tartsınlar. Çevre baskısından mümkün olduğunca soyutlansınlar. Ardından meslek seçimini yapsınlar. Burada köklü, akademik geleneği olan ama bir o kadar da yüzü ileriye dönük üniversite seçimi çok önemli.  Bu kapsamda gençler İTÜ’yü neden mi seçmeli? Üniversitemiz bir marka. Osmanlı Devleti’nden günümüze kadar Ülkemizin modernleşmesinde imzası olan kurumlardan biridir. Ülkenin sadece alt ya da üstyapısına veya kültürüne katkı sunmamışız mezunlarıyla da memleketin sivilleşmesine önayak olmuş köklü bir kurumuz.
Türkiye’nin ilk teknik üniversitesi olarak köklü bir ekole sahibiz. 244 yıllık tarihimiz boyunca en iyi mühendisleri, mimarları, tasarımcıları, iş adamlarını, sanatçıları ve bilim adamlarını yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin inşasında İTÜ’lüler önemli görevler üstlendi. Yurtdışında da İTÜ’den yetişen insanlar en ön sıralarda yer alıyor. İstanbul’un farklı yerlerindeki 5 yerleşkemizde, uluslararası sıralamaların da gösterdiği üzere sürekli yükselen bir eğitim kalitesiyle yeni kuşakları yetiştiriyoruz. 

Yeteneğinizin farkında olun

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın: Üniversitede eğitim alırken sadece çok başarılı olmak, ülkeme faydalı olacak bir birey olarak yetişmenin peşinden gittim. Ancak kararlı ve istikrarlı olmak başarıyı getirdi. Hem yerel yönetimde, hem akademik camianın dışında Sağlık Bakanlığında hem de Dünya Sağlık Örgütü'nde görev yapmak, ülkemi küresel arenada temsil etme fırsatı yakaladım. Üniversite adayı arkadaşlarımıza da tavsiyem kararlı olmaları, kendine güvenmeleri, kendi yeteneklerinin farkında olmaları ve bir şeyler üretmenin gayretinde olmalarıdır. Medipol’den mezun olanların topluma yön veren insanlar olmalarını isteriz. Biz bu yetkinlikte hizmet verecek insanlar yetiştirmiş olmakla gerçek amacımıza ulaşmış olacağız. Topluma önderlik edebilecek, yön verecek kişilerin Medipol mezunlarından çıkması gelecek için en önemli yatırımımız olacaktır.

Kendi sesinizi mutlaka dinleyin

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan: Bölüm tercihlerinde adayın kendi sesini dinlemesi ve kendisine uygun olmadığını düşündüğü bölümleri tercih etmemesini öneririm. Adaylar unutmamalı ki, tercih listesinde yer verdikleri herhangi bir programa yerleşme ihtimalleri var. "Nasıl olsa kazanamam" yaklaşımıyla yapılan tercihlerin gerçekçi olmadığını belirtmek isterim. Yazılan her tercihe "ya kazanırsam" diye bakmak gerekir. Üniversite tercih ederken ise kampüs ortamı mutlaka görülmelidir. Her şeyden önce, tercih listesini oluşturmak teknik bir işlem. Bu işlemin hatasız yapılmasını temin etmek için mutlaka bir tercih uzmanına danışılması gerekir. Liselerde olduğu gibi, üniversitelerde de bu konuda adaylar rehberlik edecek uzmanlar bulunuyor. İstanbul Şehir Üniversitesi adaylara yardımcı olmak amacıyla güçlü bir tercih danışmanlığı hizmeti sunuyor. 

 

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...