Kara listede çırpınan emekliye kredi tuzağı

Kara listede çırpınan emekliye kredi tuzağı

Ekonomi Haberleri

Kara listeye girip kredi çekemeyen vatandaşlar dolandırıcıların hedefinde.

Cep telefonlarına gelen kredi teklifi ve dosya masraflarını geri alma vaadlerinden sonra şimdi de emekli vatandaşlar dolandırıcıların hedefi haline geldi. Otobüs durakları, parklar gibi kalabalık yerlere afişler yapıştıran dolandırıcılar, kredi kullanmak isteyen vatandaşlardan aracılık hizmetleri adı altında para tahsil ediyor. Özellikle kara listeye girip kredi çekemeyen sorunlu vatandaşlara hitap eden uyanıklar, "Maaşını PTT'den alan emeklilere müjde. 2 saatte 80 bin TL'ye kadar kredi imkânı..." şeklinde afişler bastırarak telefon numarası bırakıyor. İnternette de kurumsal finans şirketlerinin sayfalarına benzeyen siteler hazırlayan dolandırıcılar verdikleri telefonla müşteri avına çıkıyorlar. Vatandaşın bütün kimlik ve diğer bilgilerini isteyen 'sözde danışmanlık firmaları', örneğin 10 bin TL kredi için bin TL masraf talep ediyor. Parayı alınca da kredi müracaatını yapıyor, işlem sonuçlanmayınca da vatandaşa 'kredi talebiniz reddedildi yapabileceğimiz birşey yok' cevabını veriyor.
PTT: BİZİMLE İLGİSİ YOK
Konu hakkında görüştüğümüz PTT yetkilileri, afişler konusunda bilgileri olduğunu ancak kesinlikle kendileriyle ilgili olmadığını belirtti. PTTBanka'nın bankalarla aracılık hizmetleri yaptığını ifade eden yetkililer, vatandaşın hiç bir kurum ya da kişiye gitmeden sadece kimlikleriyle PTT şubelerine müraacat edebileceğini açıkladı. PTTBanka'nın anlaşmalı olduğu bankalar vasıtasıyla kredi kullandırdığını söyleyen yetkililer, vatandaşın kesinlikle bu gibi ilanlar ve şahıslara itibar etmemesi gerektiğini vurguladı. Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Sekreteri Halil Çamalan ise, söz konusu afiş ve ilanların kesinlikle dolandırıcılığa yönelik olduğunu belirterek vatandaşı uyardı. Çamalan, şöyle konuştu; "Aynı şekildeki ilanlar cep telefonlarına da geliyor. Kara listeye girmiş bir müşteri kesinlikle kredi kullanamaz. Dolandırıcılar bu durumdaki vatandaştan ne koparırsam kârdır diyerek hareket ediyor. Dosya masrafları, kredi takibi gibi bahanelerle vatandaştan para alıyorlar. Va­tan­daş­la­rın kim­lik bil­gi­le­ri­ni alan do­lan­dı­rı­cı­la­r her tür­lü sah­te­ci­li­ği de yapabilir..." Enes DEMİRAY nbsp;/ TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...