Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Paşabahçe'ye yabancı ortak

Paşabahçe'ye yabancı ortak
Başlık ResmiPasabahçe'ye yabanci ortak

Paşabahçe'nin yüzde 15.4 hissesini Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası aldı.

Kaydet
a- | +A
Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 15.4'ü Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na satıldı. Paşabahçe'de hissesi olan 3 şirketten Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yüzde 15.4'lük hisse için toplam 125 milyon Euro ödeme yapacak.Hakim hisssedarı Şişecam olan Paşabahçe'nin yüzde 15.4 hissesi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na (EBRD) satıldı.Paşabahçe'de yüzde 6,6 hissesi olan Trakya Cam 53.5 milyon Euro'ya, yüzde 4,4 hisseleri olan Anadolu Cam ve Soda Sanayi ise 35.7 milyon Euro'ya hisselerini EBRD'ye sattı.Toplam yüzde 15.4 hisse 125 milyon Euro'ya EBRD'ye satılmış oldu.Böylece Paşabahçe'de Şişecam yüde 84 payla hakim ortak konumunda bulunuyor. EBRD ise yüzde 15.4 hisse ile ikinci büyük hissedar konumuna geldi.


Paşabahçe'ye yabancı ortak
Başlık ResmiPaşabahçe'ye yabancı ortak






Satıştan önceki ortaklık yapısı


Açıklamanın ardından Şişe Cam yüzde 6,47, Trakya Cam yüzde 3,64, Anadolu Cam yüzde 2,94 ve Soda Sanayi hisseleri yüzde 1,96 artışta seyrediyor.


CİROSU 878 MİLYON LİRA
İstanbul Sanayi Odası'nın 2013 En Büyük 500 şirketi listesine göre Paşabahçe'nin cirosu 878 milyon lira olarak açıklandı. Bu ciroyla şirket 88. sırada yerini aldı. Aynı dönemde şirketin kârı ise 199 milyon lira olarak gerçekleşti.
EBRD'NİN YATIRIMLARI MAKSİMUM 230 MİLYON EURO
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) dünya çapında çeşitli şirket ve projelere direkt yatırımlar yapıyor. Bankanın doğrudan yatırımları 5 milyon Euro ve 230 milyon Euro arasında değişiyor. Bankanın internet sitesinde yer alan bilgiye göre banka doğrudan yatırım yaptığı proje ve şirketlere maksimum yüzde 35 oranında ortak oluyor . Hürriyet


Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.