Yeni Ford Focus Türkiye'de

/ Kaynak: AA
Yeni Ford Focus Türkiye'de

Ekonomi Haberleri  / AA

"Dünyanın en çok satılan otomobili" unvanını koruyan Ford Focus'un yeni nesli Türkiye'de pazara sunuldu.

Ford'un yeni tasarım diliyle yenilenen Focus, sedan, hatchback ve station wagon gövde seçeneklerinde 1.0 litreden 1.6 litreye uzanan, benzinli ve dizel motor opsiyonlarıyla müşterilere sunulacak. Güvenlik ve konfor teknolojileri artırılan Focus'un iç mekanında da daha pratik kullanım özellikleri bulunuyor. Yeni Ford Focus, 52 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla Ford bayilerinde satışta olacak.Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni Ford Focus'un lansmanında, 2014'ü "ticari araç yılı" ilan ettiklerini hatırlatarak, 2015'i de "otomobil yılı" olarak adlandırdıklarını ve bu stratejiyi ilk olarak yeni Focus'la başlattıklarını ifade etti.
Yenigün, 2011 yılından bu yana vadettikleri tüm ticari araç yatırımlarını tamamladıklarını ve son 2 yıldır ticari ürün gamlarını tamamen yenilediklerini belirterek, 2014'ün kendileri için hareketli bir yıl olduğunu söyledi.
Yeni Transit, Transit Courier, Tourneo Courier ve Connect modellerini devreye aldıkları 2014'te aynı zamanda tüm dünya için Courier modellerini üretecek Yeniköy Fabrikası'nın açılışını gerçekleştirdiklerini anlatan Yenigün, "Hannover Fuarı'nda sergilenen Transit kamyonet versiyonlarıyla model serisini genişlettiğimiz 2014 yılı 'ticari araç yılı' unvanını fazlasıyla hak etti. Yatırımlarımızı planladığımız üzere zamanında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken, bugün Ford Otosan'ın geliştirdiği ürün ve mühendislik hizmetlerini tüm dünyaya ihraç ediyoruz. Ford Otosan'ın 10 yıllık geleceğine güvenle bakmamızı sağlayan bu yatırımlarımızla Türkiye'nin ticari gücü olmaya ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Haydar Yenigün, 2015 yılının da aynı derecede heyecan verici geçeceğine belirterek, şunları kaydetti:
"2015 yılında ise otomobil yeniliklerine ağırlık vereceğiz. Ford'un global tasarım diline göre yenilenmiş modellerinin yanı sıra yeni modellerle otomobil ürün gamımızı genişletiyoruz. 2015, Ford'un 'otomobil yılı' olacak. 2014'ün sonu itibariyle Focus'la başlattığımız bu önemli değişimden güç alarak, önümüzdeki yıl yepyeni otomobillerimizle müşterilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Mustang, Yeni Mondeo, C-MAX, Grand C-MAX ve S-MAX gibi modellerle otomobil pazarındaki hedeflerimizi yüksek tutuyoruz."
- "Türkiye'de 275 binden fazla Focus satıldı"
Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk ise dünyada satışa sunulduğu 1998'den bu yana 12 milyonu aşkın satılan Ford Focus'un sadece 2013'te global olarak toplam 140 ülkede 1,1 milyon satıldığını aktardı.
Ford Focus'un 1999'da satışa sunulduğu Türkiye pazarında üç nesil toplamında 275 bini aşkın satışa ulaştığını ve sadece 2013'te 26 bin 500 adet satıldığını belirten Yücetürk, 2014'ün sonuna kadar 3 bin yeni Focus satmayı hedeflediklerini söyledi.
Dünyanın en çok satılan otomobili Focus'un yeni neslini "Bugüne kadar üretilen en iyi Focus" olarak nitelendiren Yücetürk, "Tüm özellikleriyle müşterilerimize arzu duyarak kullanmak istedikleri bir otomobil sunuyoruz. Focus'un referans olarak gösterilen sürüş keyfi, yeni nesil direksiyon ve yürüyen aksamıyla bir üst seviyeye taşınıyor" dedi.
Yücetürk, Focus'un her bir neslinde kendi segmentindeki standartları belirlediğini ifade ederek, "Focus, premium güvenlik donanımlarını demokratikleştirme hareketini bu yenilenme sürecinde de sürdürerek ve üst sınıflardaki teknolojileri orta sınıfta da sunarak, segmenti içinde benzersiz olmayı sürdürüyor" yorumunu yaptı.
- Güvenlik ve konfor teknolojileri daha da geliştirildi.
Yeni Focus'ta 2011'de tanıtılan üçüncü nesil Focus'la sınıfında ilk defa sunulan güvenlik ve konfor teknolojileri daha da geliştirildi. Focus'ta sunulan otomatik park sistemi, paralel park yapmanın yanı sıra dikey park etme sistemi ve paralel parktan çıkmayı sağlayan paralel park çıkış yardımı özellikleriyle çok daha fonksiyonel hale geldi.
Yeni Focus'un geliştirilen Elektronik Denge Programı'na (ESP) entegre Gelişmiş Proaktif Denge (ETS) teknolojisi endüstride bir ilk olarak öne çıkıyor. Sistem, aracın hız, direksiyon konumu ve direksiyonun hangi hızlarda döndürüldüğünden yola çıkarak aracın kayma ihtimalini hesaplıyor. Eğer sistem çok muhtemel bir kayma algılarsa sürücü daha kaymayı hissetmeden ESP sistemini devreye sokarak aracın kontrolünün sürücüde kalmasını sağlıyor.
Yeni Ford Focus, üç sene üst üste "yılın motoru" ödülü alan 1.0L EcoBoost 125 PS versiyonuyla sunulurken diğer bir benzinli motor seçeneği olan 1.6L TI-VCT, Euro 6 emisyon seviyesinde 125 PS manuel ve Powershift Otomatik şanzıman seçeneğiyle sunulacak. Yeni Focus'ta 1.6L TDCi dizel motorlar 95 ve 115 PS olmak üzere iki ayrı versiyon ve altı ileri manuel şanzımanla satışta olacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...