Erdoğan: Yüksek faiz zulümdür

Erdoğan: Yüksek faiz zulümdür

Ekonomi Haberleri

Erdoğan, "Kredi verirken gözlüklerinizi iyi seçin. Yüksek faiz zulümdür. Elimden gelenini yaptım ama başarısız olduğum konulardan biridir" dedi.

DEİK Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan finansçılara krediler konusunda çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı olarak inşaat sektörünü hafife alacak kimseye asla tahammülü olmadığını söyleyen Erdoğan, imalat sanayi ile inşaat sektörünün birbirinden ayrılmayacak iki farklı alan olduğunu dile getirerek bu iki alanın da at başı gitmesi gerektiğine vurgu yaptı. Konuşmasının devamında finansçılara kredi konusunda çağrıda da bulunan Erdoğan, finansçıların kredi faiz gözlüklerini iyi seçmeleri gerektiğini belirterek, 'En fazla parayı finans sektörü kazanıyor. Çok fazla da yorulmadan kazanıyorlar. O yüzden el ele vermeliyiz. Faizler ne kadar düşerse yatırımcının da önü o kadar açılır. Faizleri düşürmek durumundayız ki girişimcilerimiz cesaretlensin, yatırımcımız cesaretlensin. Onlar yatırım yaptıkça inanıyorum ki üretim artacaktır, istihdam artacaktır, ihracat artacak, ihracatçımızın rekabet gücü artacaktır '' dedi.
Faiz konusunda başarısız oldum
Avrupa ve Amerika'daki düşük faize dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Amerika 1 puan uyguluyorsa, Avrupa bu civarlarda dolaşıyorsa, öbür tarafta Japonya eksi bunu uyguluyorsa, bize ne oluyor? Komisyonlarını falan kattığınız zaman bakıyorsunuz 13, 14, 15 puanlara kadar çıkıyor. Tek kelimeyle bu zulümdür. Zulüm. 'Peki siz Başbakandınız bunu neden yapmadınız derseniz' onu da söyleyeyim. Elimden gelenini yaptım ama başarısız olduğum konulardan bir tanesi de budur. Ama sürekli bunların müzakerelerini yaptık, anlayışım budur, düşüncem budur" diye konuştu.
Ekonomi sağlam zeminde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılının 29 Ekimi'ne sadece 9 yıl kaldığını ifade ederek, ekonomide küresel krize, Türkiye'ye yönelik algı operasyonlarına rağmen son derece sağlam bir zeminde ilerleyişlerinin sürdüğünü aktardı. Erdoğan, "2015 yılı ihracatta seferberlik yılımız olacak. Bir taraftan Afrika'ya bir diğer taraftan Güney Amerika'ya yükleneceğiz. Beraberce oralara gidip sektörel bazda önemli anlaşmalar yapacağız. Enerjide Türkiye yaptığı anlamalarla başlattığı projelerle hazırlandığı yatırımlarla artık farklı bir kulvarda koşuyor." Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin ziyaretini anımsatan Erdoğan,Sani'nin Türkiye ile her türlü girişime hazır olduğunu ve 2022 Dünya Kupası öncesi gerek alt yapı gerek üst yapıda Türk müteahhitlerini Katar'da görmeyi arzu ettiğini söylediğini aktardı.
Erdoğan: Yüksek faiz zulümdür

ERDOĞAN'A TABLO HEDİYE ETTİ
Konuşmaların ardından DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir tablo hediye etti. Erdoğan, DEİK yönetim ve icra kurulu üyeleriyle aile fotoğrafı çektirdi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...