Vestel, Venüs başına 30 dolar teşvik istiyor

Vestel, Venüs başına 30 dolar  teşvik istiyor

Ekonomi Haberleri

İthal cep telefonlarına vergi isteyen Vestel'den bu defa teşvik önerisi geldi.

Türk tüketicilerin geçen yıl ithal cep telefonuna 6 milyar dolar para harcaması yerli üreticileri harekete geçirdi. Bu kaynağın içeride kalmasını ve yerli istihdama katkı sağlamasını hedefleyen Vestel de cep telefonu üretimine ağırlık verecek. Geçen yıl sonunda Venüs marka yerli cep telefonunu piyasaya sunan Vestel, bu yıl 1 milyon adet cep telefonu satmayı planlıyor. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, 3 ayda 100 bin adet Venüs sattıklarını belirterek, "Satışlardan memnunuz. 2015'te 1 milyon cep telefonu satarak 700 kişilik istihdam sağlayacağız" dedi. Kullandığı ithal telefonunu 3 ay önce Venüs ile değiştiren Erdoğan çevre ülkelere de Venüs ihracatına başladıklarını söyledi. Erdoğan, Vestel'in yeni bir cep telefonu modelinin de 6 ay içinde geleceğini açıkladı.
30 dolar yeter
Yerli malı kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, cep telefonundaki 30 dolarlık patent giderinin devlet tarafından karşılanmasının bile sektör için büyük bir avantaj olacağını anlattı. Bu tür teşviklerin bütün dünyada olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Teşvik ayıp ve günah değil. Teşvik olmadan yerli malı gelişmez" diye konuştu. Erdoğan Fransa'da bir markanın 'yerli malı' vurgusuyla yüzde 20'lik pazar payına ulaştığını da söyledi. Dünyada cep telefonu pazarının 2.5 milyar adet seviyesine çıktığını ifade eden Turan Erdoğan "Türkiye'de ise 14 milyon cep telefonu satılıyor" dedi. Erdoğan cep telefonu kullanımında gelinen trendi ise yapılan bir araştırma sonuçlarını paylaşarak şöyle açıkladı: "Telefonu evde unutanların yüzde 80'i geri dönüp alıyor. Bu oran evde unutulan cüzdanlar için sadece yüzde 20."
Dansla stres atıyorlar
Fatih projesi hakkında da bilgi veren Erdoğan "350 bin adetlik akıllı tahta ihalesini almıştık. 100 binini ürettik. 85 bini teslim edildi. 10 milyon adetlik tablet ihalesini ise sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. Servis hizmetlerini genel müdürlük haline getirdiklerini de anlatan Erdoğan, "Çağrı merkezini Manisa'da fabrikanın içine aldık. Servis ana işimiz haline geldi. Böylece servis konusunda 1 numara haline geldik. Call center'de çalışmak çok zor. Çağrı merkezi çalışanlarımız için müzik stüdyosu ve dans kursu açtık. Stres atıyorlar" diye konuştu. nbsp;


Avrupa'da her 5 TV'den biri Vestel
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Avrupa'da 5 TV'den biri bizim ürünümüz. Avrupa'da TV'de pazar payımız yüzde 21'e ulaştı. Pazarda ikinciyiz. Yüzde 34 ile Samsung birinci. Philips ve Sony yüzde 7'şer payla takip ediyor. 2014'te yüzde 20'nin üzerinde büyüyerek 7.5 milyar TL ciroya ulaştık. Dış pazar cirosu 5.5 milyar liraya ulaştı. İç pazarda büyümemiz ise yüzde 30 oldu" diye konuştu. Vestel'in Ar-Ge biriminde bine yakın mühendis çalıştığını anlatan Erdoğan "Ar-Ge merkezleri yarışmasında birinci olduk. 2014'te Ar-Ge'ye 170 milyon lira harcama yaptık" diye konuştu. Erdoğan Manisa'daki tesislere Hollywood benzeri bir show room yapacaklarını da anlattı.
FİKRET nbsp;ÇENGEL İSTANBUL




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...