Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sabancı'dan dev yatırım geliyor! Bu yıl...

Sabancı'dan dev yatırım geliyor! Bu yıl...

Ekonomi Haberleri

Sabancı Holding CEO`su Zafer Kurtul, 2015`te 3,5 milyar liralık kombine yatırım yapacaklarını açıkladı.

Sabancı Holding SAHOL CEO'su Zafer Kurtul, düzenlenen basın toplantısında şirketin hedefleri ile açıklamalar yaptı. Kurtul, Sabancı Holding'in 2015'te enerji ağırlıklı yaklaşık 3.5 milyar TL kombine yatırım planladığını söyledi. Kurtul, holding olarak Türkiye ekonomisinde 2015'te yüzde 3.5 büyüme beklediklerini de açıkladı. Kurtul, "Sabancı Topluluğu halka açık şirketlerini artırmak istiyor, kalan şirketlerimizin halka arzını ve mevcutların da ikincil halka arzlarını yapmak istiyoruz" dedi. nbsp;


CİRODA YÜZDE 10 BÜYÜME HEDEFİ nbsp;


Sabancı Holding 2015'te kombine ciroda yüzde 10 üzeri büyüme, EBITDA'da yüzde 25 büyüme öngörüyor. Kurtul, "Endüstri şirketlerinde ciro ve EBITDA'da yüzde 15 büyüme, enerjide yüzde 25-30 EBITDA artışı öngörüyoruz" dedi. Sabancı CEO'su, "Enerjisa'nın halka arzı yeni tarife dönemini bekleme ihtiyacı ve piyasa şartları nedeniyle 2016'dan daha ileri tarihe kalacak görünüyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...