TOKİ'nin evlerine 1.5 milyar lira aktı

TOKİ'nin evlerine 1.5 milyar lira aktı

Ekonomi Haberleri

1.5 milyar liralık bir bedel elde ettiklerini belirten TOKİ Başkanı, "Bu paranın 750-760 milyon lirası yastık altı paradan ödendi" dedi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, 1-2 ay önce yaptıkları taksit ödeme indiriminden 33 bin vatandaşın yararlandığını belirterek, "Bu yaklaşık 1.5 milyar liralık bir bedel… Bu paranın 750-760 milyon lirası kredi kullanılmadan vatandaşın yastık altı parası diye tabir edilen paradan getirilip ödendi" dedi. AA Finans Masası'nın konuğu olan Turan, burada yaptığı açıklamada, 2002 yılına kadar yani 18 yılda İdare'nin yaklaşık 43 bin konut yaptığını aktardı. 2002 yılından 2014 yılına kadar geçen zamanda ise 655 bin konut imal edildiğinin altını çizen Turan, TOKİ'nin dünyada model alındığını dile getirdi ve her hafta 3-4 gelişmekte olan ülkeden görüşme talebi aldıklarını söyledi.
Kâr odaklı çalışmadıklarının altını çizen Turan, geri ödemeye başlamış ve 2 yılını doldurmuş vatandaşlara yüzde 20 indirim kampanyaları düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti:
"1-2 ay önce yaptığımız indirimde hem İdare hem Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir veri elde edildi. Bir önceki kampanyada 12 bin kişi bu kampanyadan yararlanmışken, bizim yaptığımız son kampanyadan 33 bin vatandaşımız parasını direkt gelip ödeyerek yüzde 20 indirimle borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandı. Türkiye ekonomisi açısından bana göre daha önemli bir veri ise bu yaklaşık 1,5 milyar liralık bir bedel. Bu paranın yaklaşık yüzde 50'si yani 750-760 milyon lirası kredi kullanılmadan vatandaşın yastık altı parası diye tabir edilen paradan getirilip ödendi. 4-5 hafta içinde bu para yastık altından çıkarılarak yatırıldı. Bu da bence ülke ekonomisi açısından değerlendirilmesi gereken bir veridir."
KURUN FİYATLARA YANSIMASI
Yılda 50 bin, 60 bin konut üreten İdare'nin başı olarak konutta 'S.O.S' görmediklerini kaydeden Turan, "Piyasa kendini regüle edecek düzeydedir. Kur, 2.70-2.75 seviyelerinde dengelenirse bunun yüzde 2-3 mertebesinde konut fiyatlarına yansıması olacaktır" görüşünü belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...