Ziraat Bankası Etiyopya'ya giriyor
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Önce Etiyopya'da bir ofis, ardından bankacılık yapmakla ilgili lisans alan ilk banka olacağız" dedi.
Kaydet
|
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da, Türkiye-Etiyopya arasındaki ticaret hacminin 2014 yılında 400 milyon dolar seviyesine çıktığını belirterek, "Bugün Türk şirketleri Etiyopya'daki en büyük özel sektör iş vereni durumundadır. Bu firmalar, Etiyopya'nın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlıyor" dedi. Etiyopya Sanayi Bakanı Ahmed Abitew de şunları söyledi: "Türk yatırımcıları ülkemize davet etmek istiyoruz. Etiyopya hükümeti, iki ülke arasındaki çok yönlü iş birliğini artırma konusunda son derece isteklidir."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ocak ayında gerçekleştirdiği Etiyopya ziyaretinde Ziraat Bankası'nın bu ülkede yer alacağını açıklamıştı. Erdoğan, "Burada en güçlü bankamız, Ziraat Bankası'nın yer alacak olması, Türkiye ve Etiyopya açısından çok önemli bir sıçrama tahtası olacaktır" demişti.
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
