İş dünyası KOBİ'lerin sesi olmak için harekete geçti

İş dünyası KOBİ'lerin sesi olmak için harekete geçti

Ekonomi Haberleri

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Gelecek diyorsak KOBİ'lere çok dikkat etmeliyiz" dedi

KOBİ'lerle büyük şirketleri buluşturacak küresel adım İstanbul'da atıldı. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) ve WCF'nin (Dünya Odalar Federasyonu) katkılarıyla kurulan Dünya KOBİ Forumu Vakfı'nın merkezi İstanbul'da açıldı. Foruma tam destek veren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya KOBİ Forumu'nun dünyadaki bütün KOBİ'lerin ortak sesi olabilecek bir yapı olduğunu söyledi. Babacan, "Bundan 5 sene önce adını hiç duymadığımız otomobil markası Tesla, Almanya'nın en büyük otomobil firmasından bir tanesinin piyasa değerini yakalamış durumda. İşte KOBİ'ler bu kadar önemli. Eğer gelecek diyorsak, eğer değer üretmek diyorsak, KOBİ'lere çok dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise bu yeni oluşumla KOBİ'lerin sorunlarının küresel ölçekte daha yakından ve daha sıkı takip edileceğini vurguladı. Türkiye'deki 1.5 milyon girişimcinin temsilcisi olarak G20'yi çok önemsediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, gelişmekte olan ülkelerin de Türkiye gibi bu platformda aktif rol alması gerektiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...