Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vekon'a uluslararası dev ortak

/ Kaynak: AA
Vekon'a uluslararası dev ortak

Ekonomi Haberleri  / AA

Vekon, Qatar Building Company (QBC) ile ortak bir şirket kurdu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Vekon, Katar'da inşaat sektörünün ilk 10 firması içerisinde yer alan QBC ile ortak şirket kurdu. Yapılan ortaklık anlaşması ve kurulan şirket ile Vekon'un teknoloji ve altyapı kapasitesi ile QBC'in yerel kapasitesi ve müteahhitlik altyapısı entegre edildi.


Bu ortaklıkla Vekon ürün, teknoloji, bilgi, beceri ve yönetimi QBC ise repütasyon, finansal güç, müşteri portföyü, mevcut projeleri ve lokal dinamiklerini ortaya koyarak ortak bir yönetim ve yetenek paylaşımına karar verdi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vekon'un Genel Müdürü Özgül Yücel, yurt dışı pazarları arasında Katar'ın önemli bir yeri olduğunu belirterek, Katar'da kurdukları Vekon Qatar W.L.L. şirketi ile Vekon'un sunduğu anahtar teslim kamp ve jayat nbsp;alanları çözümleri ile Katar ve yakın pazarlarda güçlü bir marka olmayı hedeflediklerini bildirdi.


Yücel, Katar'da, 2022 Dünya Kupası dolayısıyla altyapı ve üstyapı inşaatlarının hız kazandığını aktararak, "Metro, otoyol gibi altyapı çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki yıllarda stadyum, otel gibi üstyapı projelerinin de başlamasıyla birlikte ülkeye barınma ihtiyacı olan 1,5 milyon yeni işgücü gelmesi bekleniyor. Katar bu nedenle en önemli pazar hedeflerimiz arasında yer alıyor" değerlendirmesinde bulundu.


Ayrıca bölgedeki ağlarını genişleterek, stratejik ve büyük projelerde yerli oyuncu olarak yer almayı amaçladıklarını da kaydeden Yücel, "Böylelikle, 2015 yılı stratejik planlarımız doğrultusunda Körfez bölgesinde ülke bazında hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...