Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oyak Renault garanti verdi

/ Kaynak: İHA
 Oyak Renault garanti verdi

Ekonomi Haberleri  / İHA

Oyak Renault, otomobil fabrikalarında eylemlere bugün itibariyle son verildiğini ve normal üretim düzenine geçildiğini açıkladı.

Oyak Renault Otomobil Fabrikalarından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ve Bursa'nın can damarı olan otomotiv sektöründe, 15 Mayıs 2015 tarihinde başlayan ve üretimin durmasına neden olan eylemlerin etkilediği Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda, 26 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen toplantı sonucunda fabrika içindeki eylemlere bugün itibariyle son verildiği bildirildi. Oyak Renault, 27 Mayıs 2015 tarihinde, saat 08.00 - 16.00 vardiyasıyla normal üretim düzenine geçmiş bulunduğu belirtildi.

Yaşanan süreçten dolayı hiçbir çalışanın iş sözleşmesi feshedilmeyecek ve cezai başvurular geri alınacağını vurgulayan Oyak Renault açıklamasına şöyle devam etti:

"Oyak Renault Otomobil Fabrikaları tarafından tüm çalışanların sendikal özgürlükleri tanınmaktadır. Son toplu iş sözleşmeleri ve çalışanların konu ile ilgili talepleri ile kıdem ve saat ücretleri dikkate alınarak,1 ay içerisinde iyileştirme amacıyla analiz yapılacak.Analizi yapılacak iyileştirmelere mahsuben; 1 hafta içinde, çalışanlara net 1.000,00 TL avans ödemesi yapılacak. Her yılsonunda çalışanlara kalite, iş güvenliği ve üretim adetleri hedeflerine bağlı olarak performans primi verilecek olup, prim miktarı asgari net 600,00 TL olacak. Ayrıca banka maaş ödemeleri promosyonu olarak net 480,00 TL ortalama bir prim ödemesi de yapılacak. İş bu şartlar, 27 Mayıs tarihinde işbaşı yapan mavi yakalı çalışanlarımız için geçerli olacak".

Açıklamada, Oyak Renault olarak, fabrikada sağlanan bu mutabakatın otomotiv sektöründe yaşanan sıkıntılı dönemi sona erdirmesini ve sektörün iş barışı içerisinde Türkiye ekonomisine katkılarının devam etmesini temenni etmesini belirterek, "fabrikamızın ve çalışanlarımızın geleceği için olumlu bir şekilde neticelenen bu sürecin herkese hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...