Almanya'da istihdam mayısta arttı

/ Kaynak: AA
Almanya'da istihdam mayısta arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya'da mayıs ayında istihdam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 artarak 42 milyon 736 bin oldu

Almanya'da istihdam mayıs ayında 2014'ün aynı ayına kıyasla yüzde 0,5 artarak, 42 milyon 736 bin oldu. İstihdama katılan kişi sayısında 210 bin artış kaydedildi. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) yayınladığı geçici verilere göre, Almanya'da bu yılın mayıs ayında istihdam, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 0,5 artarak 42 milyon 736 bine ulaştı. İstihdam edilenlerin sayısı ise 210 bin arttı. Ancak, istihdamdaki yıllık bazda artış 2014 yılının aralık ayından bu yana yavaşladı.
Aylık bazda ele alındığında istihdam, mayıs ayında nisan ayına göre 89 bin artarken, artış oranı 0,2 olarak belirlendi. Mevsimsellikten arındırılmış istihdam ise mayısta bir önceki aya kıyasla 7 bin artış kaydetti.
- Mayıs ayında 1,9 milyon işsiz belirlendi
İşgücü anketinin sonuçlarına göre, mayısta 1 milyon 900 bin işsiz belirlendi. Bir önceki ayla kıyaslandığında işsizlerin sayısı yaklaşık 140 bin ve yüzde 6,9 azaldı. Mayıs ayında mevsimsel ve düzensiz etkilerden arındırılmış işsiz sayısı ise 1 milyon 970 bin olarak ölçülürken, söz konusu etkilerden arındırılmış işsizlik oranı ise 4,7 seviyesinde gerçekleşti.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...