'Referandumla borç ödenmez'

/ Kaynak: AA
'Referandumla borç ödenmez'

Ekonomi Haberleri  / AA

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mitov: 'Referandumla borç ödenmez'

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, Bulgaristan ve Yunanistan'ın komşu ve dost olduklarını ancak Avro Bölgesi'nin sağlam ve bütünlük içinde kalması gerektiğini belirterek, "Referandumla borç ödenmez" dedi.
Bulgaristan Ulusal Televizonu'na (BNT) konuşan Mitov, halen Leva kullanan ülkesinin Avro Bölgesi'ne katılmak istediğini, Yunanistan'a ise öğüt vermek istemediğini kaydetti.
Yunan vatandaşlarını kendi kaderini referandumda belirleyeceklerini açıklayan Mitov, "Bu referandum başka bir şey için değil, Euro ile Drahmi arasında seçim yapmak içindir" diye konuştu.
Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden olası ayrılışını krizden çıkış olarak görmeyen Mitov, "Euro Bölgesi olduğu gibi korunmalı, Yunanistan ise içinde döndüğü çıkmazından kurtulmalı. Belli ki onlar (Yunanlar) belirli bir takım tutumlar savunuyorlar. Ancak tekrar ediyorum, bu kadar büyük borçlar biriktirdiyse o borçların ödenmesi şarttır. Başka türlü olamaz. Referandumla borç ödenmez" ifadesini kullandı.
Açıklamasında, Bulgaristan'daki bankaların önemli bir bölümünün Yunan sermayeli olduğunu anımsatarak, Bulgaristan Hükümetinin bu bankaların mudilerinin haklarını savunmak üzere gerekli önlemleri aldığını aktardı.
Mitov, Yunanistan çok ağır bir krizle karşılaşsa bile, istikrarlı olan Bulgar bankacılık sektörünün bundan etkilenmeyeceğini belirterek, "Bulgaristan bankacılık sistemi böyle bir senaryoya bile hazır" dedi.
Mitov, "Her Bulgar vatandaşı tatilini istediği gibi planlayabilir. Başka bir durum değişikliği olursa, Yunanistan'a tatil planlayan vatandaşlarımızı zamanında uyarırız" dedi.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...