MÜSİAD'dan mimarlar odasına çağrı

MÜSİAD'dan mimarlar odasına çağrı

Ekonomi Haberleri

MÜSİAD İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Yeltekin projelere engel olan, iftar yemeğinde fatura çıkaran Mimarlar Odası'na seslendi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen iftarlarla ilgili gerçekle bağdaşmayan yorumlarla insanların kafasını karıştıran Mimarlar Odası'na Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinden (MÜSİAD) nbsp;tepki geldi. Mimarlar Odası'nın siyasi bir yapılanma gibi hareket ettiğini belirten MÜSİAD İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Reha Yeltekin, "İftarlarla ilgili gerçekle bağdaşmayan yorumlar yapmak Mimarlar Odası'nın hangi görev tanımında bulunmaktadır? Mimarlar Odası'nı takındığı bu agresif ve anlamsız tutumundan vazgeçmeye davet ediyoruz" dedi. nbsp;
Konuyla ilgi bir yazılı açıklama yapan Yeltekin, asıl görevi sektör mensuplarının bireysel ve mesleki gelişimi ile teknik anlamda dayanışmalarının artması ve son teknoloji ürünü bina yapım tekniklerinin Türkiye'de de hayata geçirilmesi gibi mesleki konularda faaliyet yürütmek olan Mimarlar Odası'nın, bunun tam aksine siyasi bir yapılanma şeklinde faaliyet yürütmesinin kaygı verici olduğunu ifade etti. Türkiye'de inşa edilen nitelikli tüm kamu projeleri için davalar açarak büyük zaman kayıplarının oluşmasına ve doğrudan ülke ekonomisine zarar verilmesine neden olan Mimarlar Odası'nın ayrıca gerekli-gereksiz her konuda açıklama yaparak kendi sınırlarının dışına çıktığını savunan Yeltekin, "Mimarlar Odası'nı takındığı bu agresif ve anlamsız tutumundan vazgeçmeye davet ediyoruz. Nitelikli projelere karşı 'Ne olursa olsun bu ülkede bir tek çivi bile çakılmasın' şeklinde oluşturulan zihniyetin gelişimi engelleyeceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Yeltekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mimarlar Odası'nın üniversite tercihlerinin yapılacağı bu günlerde gençlere sağlıklı ve düzgün bir rehberlik hizmeti vermek yerine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen iftarlarla ilgili insanlarımızın kafasını karıştıran, gerçeklerle bağdaşmayan ve iftar yemeğinin manevi ve dini yönüne de zarar veren yorumlar yapmak hangi görev tanımında bulunmaktadır?"
Mimarlar Odası'nın yurt dışındaki benzerleri gibi sadece mesleki konularda ve ülke inşaat sektörünün daha da geliştirilmesi yönündeki faaliyetlerle belirlenen alan içerisine çekilmesi gerektiği görüşünü aktaran Yeltekin, "Kamuoyunu mimarlık mesleği dışında konularla meşgul etmek yerine, siyasi yorum ve faaliyetleri siyasetçilere bırakıp, ülkenin ufkunu açacak çalışmalar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...