Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

New York borsası düşüşle kapandı

/ Kaynak: AA
New York borsası düşüşle kapandı

Ekonomi Haberleri  / AA

New York borsasında endeksler, haftanın ilk işlem gününü Yunanistan'daki gelişmelerin ardından düşüşle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Endeksi 46,53 puan (yüzde 0,26) azalışla 17.683,58 puana, Standard amp; Poor's 500 Endeksi 8,02 puan (yüzde 0,39) değer kaybederek 2.068,76 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 17,27 puan (yüzde 0,34) düşüşle 4.991,94 puandan kapandı.
Endekslerin yönü üzerinde, Yunanistan ve kreditörleri arasındaki müzakerelere ilişkin belirsizliğin ülkede dün gerçekleştirilen referandum sonrası daha da artması etkili oldu. Söz konusu referandumun sonuçlarına göre, Yunan halkı Avrupalı kreditörlerin "kemer sıkma" önerisini, yüzde 38,7'e karşı yüzde 61,3 oyla reddetti.
Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, haziran ayı ISM İmalat Dışı Endeksi yüzde 56 ile beklentiyi karşıladı. Hizmet Sektörü PMI Endeksi ise 54,8 ile beklentinin hafif altında kaldı.
Analistler, piyasaların bu hafta Yunanistan'daki gelişmeler ile ABD Merkez Bankası'nın çarşamba günü açıklanacak haziran ayı toplantı tutanaklarına odaklanacağını belirtiyor.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...