Yunanistan, aldığı borçla borç ödemesine başladı

Yunanistan, aldığı borçla borç ödemesine başladı

Ekonomi Haberleri

Yunanistan kemer sıkma paketini kabul ederek aldığı ilave borçla, kredi kuruluşlarına olan borcunu ödemeye başladı.

Yunanistan, vergilerin artması, memur azaltılması, emeklilik yaşının yükseltilmesi gibi birçok maddeden oluşan kemer sıkma paketini kabul ederek aldığı ilave borçla, kredi kuruluşlarına olan borcunu ödemeye başladı. Ülkenin merkez bankasına yatırılan 7.16 milyar avronun 6 milyar 250 milyon avroluk bölümü borç ödemede kullanıldı. Avrupa Komisyon Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis işlemlerin tamamlandığını, borcun maksimum üç aylık süresi olduğunu ve iki taksitte ödeneceğini belirtti. Yunanistan, bugün IMF'ye 30 Haziranda ödemediği 2.05 milyar avroyu, Avrupa Merkez Bankası'na, tahvil ve faizleri için 4.2 milyar avro ve aynı zamanda da Yunanistan Bankası'na olan 500 milyon avroluk borcunu ödedi. Öte yandan ülkede 2018'e kadar 5 milyar avro tasarruf etmesi istenen vatandaşlar, dün itibarıyla uçak, gemi, otobüs, taksi hizmetlerinde yüzde 9 daha fazla KDV ödeyecek. Çaydan peynire, dondurmadan yumurtaya kadar birçok gıda ürününde yüzde 13 yerine yüzde 23 KDV ödeyecek olan ülkede daha önce yüzde 5, yüzde 9 ve yüzde 16 olarak uygulanan turizm sektöründeki KDV de yüzde 23'e çıkacak. Ülkede ilaç, tiyatro bileti ve kitapta KDV ise yüzde 6.5'ten yüzde 6'ya indirildi.
YİNE İZDİHAM VAR
nbsp;Yunanistan'da günlük 60 avro olan para çekme limitinin, haftalık 420 avro olarak nbsp;kullanılabileceği açıklanınca ankalarda izdiham görüntüleri yaşandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...