İş dünyası 2015 yılına çizik attı

İş dünyası 2015 yılına çizik attı

Ekonomi Haberleri

Patronlar, "Bu seneyi kaybettik. Önümüzü görebilmemiz için en erken seçimle yeni yola çıkmalıyız. Geç kalmadan ekonomiye yoğunlaşmalıyız" dedi

Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine en kuvvetli ihtimal olarak erken seçimin öne çıkması, siyasi ve ekonomik istikrara bel bağlayan iş dünyası tarafından da dikkatle takip ediliyor. Muhtemel bir seçimin yıl sonuna doğru yapılabileceğini öngören patronlar; bunun, "2015 yılının üzerine çizik atmak" anlamına geldiğini belirtiyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, tek başına iktidar seçeneğinin kendileri için en iyi şık olduğunu, geçmişte kurulan koalisyon hükümetlerinde sıkıntı yaşandığını anlattı. Çağlar, "Halk koalisyon seçeneğini işaret etti ancak istedikleri güçlü ittifak ihtimali ortadan kalktı. O zaman seçim geliyor. Biz, en erken seçimi istiyoruz, kaybedecek zamanımız yok. Bizim hükümetle yapacağımız çok iş var. Hükümetin bir an önce kurulması gerekiyor. İş dünyası olarak önceliğimiz Türkiye'nin büyümesi, ekonominin gelişmesi, işlerin artması. Ekonomik ve siyasi istikrar için de tek başına iktidar ideal. Bu konudaki değerlendirmelerime bazı eleştiriler geliyor. Ancak benim üyem yaşanan gelişmelerden tedirgin oluyorsa, çıkıp gerekeni söylemek görevimdir. 380 bin üyenin hakkı var hepimizin üzerinde. Ben bunu görmezden gelmem. Son günlerde uluslararası piyasaların dilinden 'kusursuz fırtına' deyimi düşmüyor. İşler, beklenilenden daha olumsuza doğru gidiyor. Bu sebeple geç kalmadan ekonomiye yoğunlaşmamız gerekiyor. Biz potansiyelimize inanıyoruz, ekonomiye yoğunlaşınca neler başarabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Siyasetçilerimizden de bunu istiyoruz" diye konuştu.
MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise, "Teorik olarak başka koalisyon alternatifi hâlâ ortada olsa da, muhtemel gidiş yeni bir seçime doğrudur. Beklentimiz, hızla yeni bir seçim için karar sürecinin, Meclis'in kendi dinamikleri içerisinde gerçekleşmesidir. Yeni seçim sürecinde de istikrarın bozulmaması için, her türlü tedbir alınmalı" dedi. İstanbul Kimyevi Maddeler İhracatçıları Birliği Başkanı Murat Akyüz ise, "Bu süreçte de üreticilerimizin, sanayicilerimizin serinkanlılıklarını koruyarak temkinli hareket etmelerinde fayda görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da şunları söyledi: "Seçimden sonra da aynı yapı ortaya çıkarsa ne olacak? Yatırımcının önünü görememesi açısından son derece tatsız bir durum. Hükümet kurulmuş olsaydı dolar bu seviyelerde olmazdı. Belirsizlik bunları tetikledi."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...