HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tüketici güveni 6 yılın dibinde!

Kaynak: AA
Tüketici güveni 6 yılın dibinde!

Ekonomi Haberleri  / AA

Tüketici güven endeksi, ağustosta geçen aya göre yüzde 3,6 azalış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı.


TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, ağustosta geçen aya göre yüzde 3,6 geriledi. Temmuzda 64,66 olan endeks, bu ay 62,35 oldu.


Hanenin maddi durum beklentisi endeksi de söz konusu dönemde yüzde 2,3 azaldı. Geçen ay 88,24 olan endeks, bu ay 86,17'ye geriledi. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının azalmasından kaynaklandı.


Genel ekonomik durum beklentisi azaldı nbsp;
Temmuzda 84,33 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi, yüzde 8 azalarak ağustosta 77,60'ya düştü. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.


İşsiz sayısı beklentisi endeksi de aynı dönemde yüzde 0,6 azalarak ağustosta 63,48 değerine geriledi. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki yükselişten kaynaklandı.


Tasarruf etme ihtimali endeksi de bu dönemde yüzde 0,2 azaldı. Temmuzda 22,20 olan endeks değeri, ağustosta 22,16'ya düştü. Bu azalış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...