80 günlük terör bilançosu 100 MİLYON LİRA

80 günlük terör  bilançosu 100 MİLYON LİRA

Ekonomi Haberleri

PKK, genel seçimlerden bu yana 13 baraja saldırı düzenledi, 687 aracı kullanılamaz hale getirdi, 106 binaya zarar verdi. Toplam zarar 100 milyon lira!

Bölücü terör örgütü PKK, KCK'dan yapılan “Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağı” yönündeki açıklamanın ardından ekonomi ve kalkınmayı hedef alan saldırılarına hız verdi. 7 Haziran seçimlerinden bu yana PKK 13 baraja saldırı düzenledi, 687 aracı da kullanılamaz hale getirdi. 27 Ağustos'a kadar barajlar, ev ve iş yerleri, kamu binaları, polis ve askeri araçlar, belediye otobüsleri, ambulanslar, iş makinelerı, sivil araçlar ile tır ve kamyonlar teröristlerin hedefi oldu. Saldırılar sonrası oluşan hasarların 483'ü polis, 323'ü jandarma bölgesinde gerçekleşti. Bu süreçte ayrıca kamuya ve sivil kesime ait toplam 106 bina da hasar gördü. Terör saldırılarıyla 45 ev ve iş yeri, 61 de kamu binası tahrip edildi. Terör örgütü PKK; sağlık, eğitim, ulaşım gibi hizmetleri de engellemeye çalıştı. Teröristler 5 ambulans, 47 tır ve 68 kamyona hasar verdi. 64 iş makinası ile 3 belediye otobüsü PKK'lıların hedefi oldu. 279 polis, 47 de askeri olmak üzere toplam 326 araç da terör saldırıları sonucu hasar gördü. Zarar verilen resmi araçların sayısı 15, sivil araçların sayısı ise 159'u buldu. Uzmanlar, saldırılar sonucunda ortaya çıkan ekonomik kaybın 100 milyon liraya ulaştığını söyledi. Saldırıların, yatırımların durması, bölgede artan gerginlik ve para piyasalarına etkisi de dikkate alınınca, terörün maliyetinin çok daha yüksek rakamlara ulaştığı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...