İlk gün tekneler doldu-taştı

İlk gün tekneler doldu-taştı

Ekonomi Haberleri

Aylarca yaptıkları hazırlıkları tamamlayan balıkçılar av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle 'Vira bismillah' diyerek denize açıldı.

Yasağın kalkmasına saatler kala son hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar ağlarını bereketli bir sezon için attı. Balıkçıların ağları ilk gün doldu taştı. Hamsi 10 liradan, istavrit 15 liradan tezgâhlarda yerini alırken, balık av sezonunun açılışında ilk balık mezatı da yapıldı. Açık arttırmaya çıkarılan çipura, levrek, mercan mezatında 5 kilogram mercan 500 liraya satıldı. Fiyatların önümüzdeki günlerde düşmesi bekleniyor. Bu yıl hamsi ve palamutta bolluk olmasının beklendiğini belirten İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, “Türkiye balıkçılık sektörünün Avrupa'nın üçüncü büyük üreticisi. Birlik olarak 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 23 artışla 692 milyon dolar ihracat yaptık. 2015 yılının ilk yedi ayında su ürünleri sektöründe toplam 395 milyon dolar ihracat yaptık. Artık balıkçılıkta markalı ürünlere ağırlık vermemiz gerekiyor” dedi.
Hamsi: 10 lira 
İstavrit: 15 lira 
Sardalye: 15 lira, 
Karadeniz Mezgit: 15 lira 
Turna Mezgit: 20-25 lira 
Karides: 20 lira 
Mercan: 20 lira 
Barbun: 30-50 lira 
Palamut (tane): 10-15 lira

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...