16 yıldır böylesi görülmedi!

16 yıldır böylesi görülmedi!

Ekonomi Haberleri

Türk Lirası, seçimler öncesi artan siyasi belirsizlik ve terör saldırıları ile birlikte 16 yılın en uzun düşüş dönemine hazırlanıyor.

Türk Lirası, Türkiye'de Kasım ayındaki genel seçimler öncesi, artan siyasi belirsizlik ile birlikte kötüleşen güvenlik durumundan dolayı, son 16 yılın en uzun haftalık kayıp dönemine hazırlanıyor. BloombergHT'de yer alan habere göre, TL dolar karşısında, Perşembe günü 3.0615 ile rekor düşük seviyeye inmesinin ardından, yüzde 0.5 düşerek, TSİ 11:49'da 3.0391 seviyesine geldi. 


Böylece lira bu haftayı yüzde 0.8 kayıpla geçmeye yöneldi. Üst üste sekizinci haftayı da kayıpla geçmeye hazırlanan Türk Lirası, yüzde 23 kayıpla, bu yıl gelişen ülke paraları arasında, Brezilya realindan sonra en fazla kaybettiren para oldu.


Son altı aydaki ikinci seçime yaklaşırken Güneydoğu'da artan tansiyon, Türk Lirası'nı bu ay aşırı satım seviyelerine geriletti ve bu durum, bazı analistler için düşüşün abartılı olabileceği anlamına geliyor. Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentiler de riskli varlıklara yönelik iştahı azaltıyor. Bu ortamda, yabancı yatırımcılar bu yıl şimdiye kadar, rekor seviye olan 6.88 milyar dolarlık Türk varlıkları sattı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...