Sanayiciye ucuz döviz piyasaya müdahaledir

Sanayiciye ucuz döviz piyasaya müdahaledir

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı, İTO Başkanı'nın “Devlet iş adamlarına 2.70'ten döviz satsın” önerisini “Piyasaya müdahale edilmez” diyerek uygun bulmadığını söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, seçim sonunda koalisyon kurulamaması ve artan terör sebebiyle TL'nin dolar karşısında diğer para birimlerinden daha fazla değer kaybettiğini belirterek, “Kur konusunda şu anda yaşadığımız tam anlamıyla spekülatif bir yaklaşımın sonucudur” dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın “Kurdan kaynaklı zararlarımızın karşılanması için, kısa vadeli döviz borcu olan iş adamına devlet 2.70'ten döviz satışı gerçekleştirsin” talebini uygulanabilir bulmadığını ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu: “Bu bir çeşit dövize müdahale olur zaten, piyasaya müdahale anlamını taşır. Şu anda TL'nin dolar karşısındaki değer kaybına, zaman zaman yanlış anlaşılsa dahi söylemeye devam ettiğimiz gibi müdahale etmemek lazım. Piyasa bunu kendi dinamikleri içinde bir dengeye muhakkak oturtacaktır.”

DOLAR EKİMDE DÜŞER

Zeybekci, CNBC-e/NTV ortak yayınında yaptığı açıklamada da, TL'deki değer kaybının geçici olduğunu, 1 Kasım seçimleriyle ilgili net resmin ortaya çıkmasıyla, ekim başından itibaren dolarda düşüşün hissedilmeye başlanacağını söyledi. Et fiyatları konusunda Ekonomi Bakanlığı'nın daha fazla inisiyatif alacağını da belirten Bakan Zeybekci, “Önümüzdeki dönemde Türkiye'de artık dünya fiyatlarıyla aynı seviyede et fiyatları olacak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...