Türkler'in yüzde 84'ü, yurt dışına nakitsiz çıkmıyor!

Türkler'in yüzde 84'ü, yurt dışına nakitsiz çıkmıyor!

Ekonomi Haberleri

MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney, Türkiye'den yurt dışına seyahat edenler için nakitin hâlâ en önemli ödeme aracı olduğunu bildirdi.

Türklerin tatil harcamalarıyla ilgili değenlendirmelerde bulunan Güney, yaptıkları araştırma sonuçlarına göre, geçen yıl yabancı ülkelere seyahate çıkanların yüzde 84'ünün nakit kullandığını söyledi. Türkiye'de tüketicilerin yarısının eğlence ve yemek alışverişleri için ön ödemeli kartları kullandığını anlatan Mete Güney, “Tüketiciler için yüzde 79 ile en önemli güvenlik endişesi, kayıp ve çalıntı durumunda kartın başkası tarafından kullanılacağı korkusu. Yüzde 74 ise kartın her yerde geçmeyeceği ön yargısıyla kart kullanmıyor” diye konuştu. Malezya'nın ardından 2015 yılında Müslüman tatilcilerin en çok tercih ettiği ülkenin Türkiye olduğunu da ifade eden Güney, “2009-2015 arası büyüme rakamlarına göre, İstanbul, ziyaretçi sayısını her yıl ortalama yüzde 10 artırıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...