Doğu ve Güneydoğu'daki oteller için “bayram” yok

Doğu ve Güneydoğu'daki oteller için “bayram” yok

Ekonomi Haberleri

Terör saldırılarından endişe duyan turistlerin rezervasyonlarını iptal etmesi, Doğu ve Güneydoğu'daki otellerde doluluk oranı yüzde 5'in altına indi

Çözüm Süreci ile turizm sektörünün parlayan yıldızı haline gelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, son günlerde artan terör olaylarından büyük zarar gördü. PKK'nın yol kesme, araç yakma, yola patlayıcı yerleştirme gibi eylemleri nedeniyle; Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman ve Van olmak üzere bölge genelinde üç ay öncesine kadar güven ortamı sayesinde yaşanan turizm hareketliliği sona erdi. Bölgedeki birçok mesire alanı “özel güvenlik bölgesi” ilan edilerek ziyarete kapatıldı. Ayda yaklaşık 200 bin, yılda ise 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör saldırıları nedeniyle turistler Kurban Bayramı için yaptığı rezervasyonları da bir bir iptal etti. Doluluk oranı yüzde 5'in altına inen otellerdeki yataklar, Kurban Bayramı'nda boş kalacak. Turistlerin gelmemesi nedeniyle günlük cirolarında çok büyük düşüş olan lokanta, kafe, hediyelik eşya satıcıları başta olmak üzere bölgedeki binlerce esnaf çözüm sürecindeki turizm hareketliliğinin yeniden yaşanmasını bekliyor.
KONAKLAYACAK TURİST YOK
Dedeman Diyarbakır Oteli Genel Müdürü Eryılmaz, “Rezervasyonlarda iptallerin ardı arkası kesilmiyor. Böyle giderse oteller tek tek kapanır” dedi. Artuklu Kervansaray Oteli Genel Müdürü Salatan da, “Geçen yıl bayramda yüzde 100 doluluk varken şu anda doluluk oranımız yüzde 4 bile değil” diye konuştu. Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu ise, geçen yıl bu dönemde kentteki otellerde yer bulunamazken, bu yıl konaklayacak turist bulunamadığını belirtti. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Kamil Türkmen de, yaşanan kriz nedeniyle otellerde işten çıkarılmaların yoğunlaştığını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...