EBRD, Global Liman'dan hisse satın aldı

/ Kaynak: İHA
EBRD, Global Liman'dan hisse satın aldı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Global Liman hisselerinin yüzde 10.84'ünün EBRD'ye satışı için sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Global Liman hisselerinin yüzde 10.84'ünün Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na (EBRD) satışı için sözleşme imzalandığı duyuruldu. EBRD Global Liman'ın sermayesinin 66.25 milyon liradan 74.31 milyon liraya artırılması sonucu ihraç edilecek hisseleri satın alacağını EBRD'nin Global Liman'a ödeyeceği sermaye tutarının Global Liman'ın EBRD'nin yatırım yaptığı ülkelerde yapacağı yatırım ve büyüme planlarının hayata geçirilmesi amacıyla kullanılacağını bildirdi. Global Yatırım Holding A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
"Global Yatırım Holding A.Ş.'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin ('Global Liman') halihazırda 66 milyon 253 bin 100, TL olan sermayesinin 74 milyon 307 bin 399, TL'ye arttırılması suretiyle ihraç edilecek ve Global Liman'ın arttırılmış sermayesinin yüzde 10,84'üne tekabül edecek hisselerin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na ('European Bank of Reconstruction and Development', 'EBRD') devredilmesini teminen şirketimiz, Global Liman ve EBRD arasında sermayenin arttırılması yoluyla katılım sözleşmesi ('Katılım Sözleşmesi') ve ek sözleşmeler (hep beraber 'Sözleşmeler') imzalanmıştır. 


EBRD'nin Global Liman'a ödeyeceği sermaye tutarı, Global Liman'ın EBRD'nin yatırım yaptığı ülkelerde yapacağı yatırım ve büyüme planlarının hayata geçirilmesi amacıyla kullanılacaktır. EBRD, Global Liman'ın Yönetim Kurulu'na bir Yönetim Kurulu üyesi aday göstererek Global Liman'ın kurumsal yönetim uygulamalarının geliştirmesine ve Türkiye'de ve yurtdışında daha rekabetçi olmasına fayda sağlayacaktır. 


Hisse devir işleminin sonuçlanması, sözleşmelerde belirtilen gerekli izinlerin ve şartların tamamlanmasına bağlı olup katılım bedeli ile katılım detayları hisse devir işlemlerinin tamamlandığı gün açıklanacaktır". 

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...