Türkler girişimcilikte ilk sırada

Türkler girişimcilikte ilk sırada

Ekonomi Haberleri

Universum'un 55 ülkede gerçekleştirdiği İdeal İşveren Araştırması'nda Türk gençleri yüzde 18 oranıyla ilk sırada yer aldı

Dünya genelinde 55 ülkede yapılan Türkiye'de ise 30'dan fazla üniversitede 34 bin 465 öğrenci ile gerçekleştirilen Universum İdeal İşveren Araştırması'nda Koç Holding hem İktisadi ve İdari Bilimler, hem de Sosyal Bilimler alanında eğitim gören öğrenciler ve genç profesyoneller arasında birinci sırada yer aldı. Mühendislik ve IT okuyan öğrencilerin birinci tercihi ise Aselsan oldu. Mühendislik ve IT kökenli genç profesyonellerin ideal işveren sıralamasında ilk sırada Google yer aldı. Araştırmaya göre, Türkiye'deki öğrencilerin yüzde 18'i mezun olunca kendi  işini kurmayı düşünüyor. Araştırmanın gerçekleştirildiği 55 ülke arasında buna en yakın orana yüzde 11 ile Polonya ulaştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...