HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye'nin aradığı markalaşma televizyon kumandasında

Kaynak: AA
Türkiye'nin aradığı markalaşma televizyon kumandasında

Ekonomi Haberleri  / AA

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "2004 yılında 10 bin doları bile bulmayan dizi film ihracatımızın bu yıl 350 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "2004 yılında 10 bin doları bile bulmayan dizi film ihracatımızın bu yıl 350 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz" dedi.


Türk dizileri ve en yeni televizyon program formatları, Fransa'nın Cannes kentinde bugün kapılarını açan dünyanın en büyük Eğlence Muhteva Pazarı Fuarı MIPCOM 2015'te beğeniye sunuldu. Türkiye, Fransa'nın Cannes şehrinde 8 Ekim'e kadar sürecek  ve 4 bin 500 global alıcının katılacağı fuarda Onur Konuğu olarak yer alıyor.


Türkiye, Onur Konuğu ülke statüsünü bugün düzenlenen törenle Meksika'dan devraldı. Törende konuşan İTO Başkanı Çağlar, Türkiye'nin son 10 yılda dünyanın en heyecan veren ''görsel kültür'' üreticilerinden biri olduğunu kaydetti.


Türk dizilerinin Orta Doğu'dan Orta Asya'ya Kuzey Afrika'dan Doğu Avrupa'ya kadar geniş bir coğrafyada, 80'e yakın ülkede milyonlarca eve misafir olduğunu dile getiren Çağlar, Türk yapımcı ve dağıtımcıların, drama, uzun metrajlı film, belgesel ve animasyon gibi geniş çaplı bir muhteva yelpazesini, kaliteli bir teknik altyapı ile sunabildiğini anlattı.


TRT Genel Müdürü Şenol Göka ise TRT olarak başından beri bu organizasyonun içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını, bundan sonra da fuara katılmaya devam edeceklerini belirtti.


İTO Başkanı Çağlar, fuarın Onur Konuğu unvanını Meksika adına Promexico Ticaret Temsilcisi Guillermo Garza Garcia'dan devraldı. Çağlar, Garcia'ya üç boyutlu Osmanlı kaftanı tablosu hediye etti.


Türkiye'ye özel alan
MIPCOM'da Türkiye'nin etkinliği katılımcı sayısındaki artışla da kendini gösterdi. Bu yılki fuarda Türkiye'den 411 kişi ve kuruluş yer alıyor. Geçen yılki fuarda Türkiye'den katılımcı sayısı 223 olmuştu.


MİPCOM Onur Konuğu Türkiye Programına İTO, "Paranın Başkenti İstanbul" projesi kapsamında katılıyor.


İTO 112 ülkeden profesyonelin ziyaret edeceği MIPCOM'da Türkiye standının yanı sıra 300 metrekare büyüklüğünde bir Türkiye çadırı kurdu. "Turkey: Home of Content" konsepti ile düzenlenen çadırda Türk sanatçı ve yapımcıların katılacağı paneller düzenleniyor. Dev ekranlarda ise Türkiye'nin yeni dizileri gösteriliyor. Fuarda Türk yapımcı ve dağıtımcılar uluslararası alıcılarla 106 metrekarelik Türkiye standında bire bir görüşmeler yapıyorlar.


Bu yıl MIPCOM fuarına rol aldıkları filmlerle dünya çapında başarı kazanan Hülya Avşar, Halit Ergenç, Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Tuğba Büyüküstün, Engin Altan Düzyatan, Wilma Elles, Nur Fettahoğlu, Onur Tuna, Didem Balçın, Kaan Taşaner gibi Türkiye'den birçok sinema oyuncusunun da katılması bekleniyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...