Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzaydan borsaya!

Uzaydan borsaya!

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 7'nci haberleşme uydusu 4B önceki gece uzaya fırlatılırken, Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, kurumun halka arzı için çalıştıklarını söyledi

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, kurumun halka arz edilmesi kapsamında uluslararası bağımsız bir denetim firması ile anlaştıklarını belirtti. Gül, amaçlarının Türksat'ı halka arz edilebilir hale getirmek olduğunu, bir şirketin halka arz edilebilmesi için de muhasebesini, finansını uluslararası standartlara getirmesi gerektiğini, kendilerinin de bunları yaptığını kaydetti. Bu kapsamda uluslararası bağımsız bir denetim firması ile anlaştıkları bilgisini veren Gül, “Şu anda Türksat uluslararası bağımsız bir denetim firması tarafından denetleniyor. Türksat'ı halka arz edilebilir hale getiriyoruz. Ama halka arz için herhangi bir şirketle anlaşmadık” şeklinde konuştu. Halka arz konusunda kurum olarak hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayan Gül, bu konudaki takvimle ilgili, “Şu anda tarih veremem. Bu küresel piyasaların durumuna bağlı” ifadelerini kullandı. E-devlet tarafındaki kullanıcı sayısının 25 milyona yaklaştığı bilgisini de veren Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Buradaki hizmetlerin sayısı bin 300'ü aştı. Kullanımı yaygınlaştırmak için bankaları sisteme entegre ediyoruz. Sisteme entegre olan bankalardan birini kullanan tüketicilerin ayrıca PTT'ye gidip şifre almasına gerek yok. Bankanın sitesine girer gibi e-devlete girebiliyorsunuz. Böylece sisteme entegre olan bankaların internet bankacılığı kullanıcıları otomatikman e-devlet kapısını kullanabiliyor. Şu anda sisteme 4 banka entegre. Amacımız bu bankaların sayısını artırmak.”

TÜRKSAT 4B UZAYDA
7'nci haberleşme uydusu fırlatıldı
Türkiye'nin uzaya yolladığı 7. haberleşme uydusu Türksat 4B, önceki gece Türkiye saatiyle 23.40'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden başarıyla gönderildi. Uydudan ilk sinyal Türkiye saatiyle 09.01'de İtalya'nın Fucino yer istasyonundan alındı. Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül ve çok sayıda bürokrat, uydunun gönderilişini Baykonur Uzay Üssü'nde düzenlenen törende izledi. Türk mühendislerin de üretimine katıldığı Türksat 4B uydusu, gönderilişinden 5 dakika 47 saniye sonra kapsülden ayrılarak atmosferden çıktı. 6 gün sonra uydu, 50 derece doğru boylamındaki yörüngesine yerleşip ticari faaliyetlerine başlayacak. Uydunun kontrolü, Gölbaşı Uydu Yer İstasyonu'na devredilecek ve buradan gönderilecek komutlarla performans testlerine tabi tutulacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...