ATM fareleri böyle görüntülendi

ATM fareleri böyle görüntülendi

Ekonomi Haberleri

İzmir Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri banka kartı kopyalayarak para çeken 4 kişiyi yakaladı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü tutuklanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ay süresince il merkezinin çeşitli yerlerinde bulunan banka ATM'lerine yerleştirilen aparatlarla kart kopyalamasının yapıldığını ve bu bilgiler kullanılarak para çekildiğini tespit etti. Polis, üretilen sahte kartlarla para çektikleri iddia edilen K.B. (29), S.D. (31), Ö.G. (20) ve S.Ö.'yü (28) düzenlenen operasyonla yakaladı.

Şüphelilerin üst aramaları ile kullandıkları araç ve kaldıkları evlerde yapılan aramalarda, 3 parça kopyalama aparatı, 1 kopya kart üretme cihazı, aparat yapımında kullanılan çok sayıda mikro kamera, elektronik devre ve batarya, 29 kopya kart, 1 dizüstü bilgisayar, 4 USB bellek, 3 hafıza kartı ve 6 cep telefonu ele geçirildi.
Yapılan araştırmada yakalanan şüphelilerden K.B.'nin aynı suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden 3 ay önce firar ettiği, K.B. ile S.D.'nin suç işlemek amacıyla İzmir'e geldiği, 3 ayrı bankanın 7 farklı ATM'si üzerinden 10 adet kopyalama ve kopya kartlarla izinsiz para çekim işlemlerinin failleri oldukları ortaya çıktı. Şüphelilerden elde edilen dizüstü bilgisayar ve USB belleklerde yapılan ön incelemeler neticesinde çok sayıda kopya kart bilgisi bulundu.

"PERDELEME YAPIN" UYARISI
Adliyeye sevkedilen zanlılardan K.B., S.D. ve Ö.G. tutuklanırken, S.Ö. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Polis, vatandaşların benzer şekilde mağdur olmamaları için hesap hareketlerini düzenli kontrol etmelerini, ATM'lerde işlem yaparken, şifre girdikleri esnada olası bir görüntüleme düzeneğine karşı tuş takımını kapatıp, perdeleme yapmalarını tavsiye etti.
Çevrede gözetleme yapan şüpheli şahıs ya da kart giriş haznesi, para çıkış haznesi, tuş takımı gibi kısımlarında herhangi bir kabarıklık veya anormal bir durum fark etmeleri halinde, ATM cihazına müdahale etmeden, banka ve kolluk görevlileriyle irtibata geçmelerini istedi.

Kaynak:Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...