Rota dev projeler

Rota dev projeler

Ekonomi Haberleri

Türkiye 13 yılda 260 milyar dolarlık projeye imza attı. Şimdi de milli uydu, yerli uçak yerli savaş gemisi, uçak gemisi ile savunmada dev atılım başlayacak

Gözler, oyların yüzde 49.4'ünü alarak büyük bir çoğunlukla birinci çıkan AK Parti'nin yeni projelerine çevrildi. Geçtiğimiz 13 yılda başta 260 milyar liranın üzerinde yatırımla dev ulaştırma projelerini hayata geçiren hükümet, önümüzdeki dönemde uzay ve teknoloji başta olmak üzere dev projelere odaklanacak. Uzaya gönderilen Türksat 4A ve Türksat 4B uydularının ardından Türksat 5A ve 5B uyduları içinse 3 ay içinde ihaleye çıkılması planlanıyor. Uzaya gönderildikten sonra 31 derece doğu yörüngesinde işletilecek Türksat 5A, televizyon yayıncılığı ile veri haberleşmesi hizmeti verecek. Türk mühendislerinin de yapımında görev alacağı Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A ile ilgili çalışmalar da başladı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ASELSAN tarafından, Kazan'da kurulan Uydu Entegrasyon ve Test Merkezi'nde üretimi gerçekleştirilecek uydunun, 2019'da fırlatılması hedefleniyor.
Uzay çalışmalarına hız veren Türkiye için savunma sanayi projeleri de kritik önem taşıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taktik ve taarruz amaçlı operasyonlarında kullanılmak üzere milli imkânlarla üretilen ATAK helikopterinin üretimi devam edecek. Gece-gündüz her türlü hava şartında uzaydan görüntü alabilmeyi sağlayan keşif ve gözetleme sentetik açıklıklı radar (SAR) uydu sistemi Göktürk-3 Projesi hayata geçirilecek. Hürkuş-B Projesi ile 2019'a kadar Türk mühendisleri tarafından tasarlanan 15 eğitim uçağı tamamlanacak. Yerli uçak gemisi ve savaş gemisi de yeni dönemin en önemli projelerinden olacak.
DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ
Bugün feribotlarla ulaşım sağlanan ve büyük sıkıntı yaşanan Lapseki-Gelibolu arasına köprü yapılacak. 2 bin 23 metre orta açıklık, toplam 3 bin 623 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını kazanacak olan Çanakkale Boğazı Köprüsü ihalesi de önümüzdeki yıl yapılacak. Kars-Bakü-Tiflis demiryolu hattı tamamlanacak, Körfez Geçişi Köprüsü ile İstanbul-İzmir yakınlaşacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Boğaz'ın altına yapılacak 3 katlı tünel ve Avrasya Projesi hızla tamamlanarak İstanbul trafiği nefes alacak. Yerli otomobil, yerli yolcu uçağı, yerli eğitim uçağı projeleri devreye girecek, TANAP'tan 2018'de gaz akmaya başlayacak, Akkuyu Nükleer Santral Projesi hızlandırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...