Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asya borsalarında karışık seyir

/ Kaynak: AA
Asya borsalarında karışık seyir

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında haftanın son işlem gününde karışık bir seyir izlendi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarıyla aralık ayında faiz artırım beklentilerinin güçlenmesi, uluslararası piyasalarda dolardaki güçlenmeyi beraberinde getirirken, bu durum pay piyasalarında baskı yaşattı.


Dolardaki yükseliş Japonya'da ihracatçı şirket hisselerini destekledi, Güney Kore ve Hong Kong pay piyasalarında ise düşüşe yol açtı. Söz konusu baskı, Hindistan piyasalarında ise dalgalı bir seyir izlenmesine neden oldu.


Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise art arda 3'üncü işlem gününde de yükselişini sürdürdü. Endeks, şu dakikalarda yüzde 1,3 primle 3.569,56 puanda bulunurken, endeksin haftalık kazancı ise yüzde 5,5'i aştı.


Japonya'da bugün açıklanan verilere göre, eylül ayında öncü göstergeler endeksi bir önceki aya kıyasla yüzde 2,1 geriledi. Söz konusu gerilemeye karşın Nikkei endeksi, yendeki zayıflamadan güç buldu ve günü yüzde 0,78 kazançla 19.265,60 puandan kapattı. Dolar/yen paritesi ise dün 122,00 ile yaklaşık 2,5 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından, şu dakikalarda yüzde 0,1 değer kazancıyla 121,901 seviyelerinden işlem görüyor.


Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,4 azalışla 2.041,07 puandan günü tamamladı.


Hindistan'da Sensex endeksi yatay seyirle 26.309,12 puanda seyrederken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,8 düşüşle 22.863,36 puanda dalgalanıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...