Altında 35 yılın en büyük düşüşü

Altında 35 yılın en büyük düşüşü

Ekonomi Haberleri

Fed Başkanı Yellen'in açıklamaları ve ülke ekonomisine ilişkin açıklanan veriler, dünya piyasalarını sarsarken, en büyük darbeyi altın yedi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jannet Yellen'in açıklamaları ve ülke ekonomisine ilişkin açıklanan veriler, dünya piyasalarını sarsarken, en büyük darbeyi altın yedi. Altının ons fiyatı, 1980 yılından bu yana ilk kez 8 işlem günü boyunca değer kaybetti. 27 Ekim'de bin 166 dolar olan altının onsu, 6 Kasım'da bin 88 dolarla 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu süreçte yaşanan kayıp yüzde 6.7'ye ulaştı. Altında 18 Haziran'dan yüzde 10'a yakın düşüş gerçekleşti. ABD'de cuma günü açıklanan ve beklentilerin çok üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisi, Fed'in aralıkta faiz artıracağına ilişkin beklentileri güçlendirdi. Haftanın son işlem gününde borsalar ile emtia fiyatları düşerken, dolar yükseldi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...