Krizin artçıları

Krizin artçıları

Ekonomi Haberleri

Borsa 40 milyar lira eridi, Rusya'daki öğrenciler sınır dışı edilecek. İşte krizin artçıları...

Borsa 40 milyar lira eridi
Rusya ile yaşanan gerilimin etkisiyle borsa sert düştü. Borsa İstanbul 100 endeksi haftayı yüzde 6.25’lik kayıpla 75 bin 638 puandan tamamladı. Bu gerilemeyle birlikte borsadaki şirketlerin toplam değeri de 40 milyar TL eridi. Rus borsasındaki bir haftalık düşüş de yüzde 3.6 düzeyinde gerçekleşti. iki ülkenin para birimleri de aynı dönemde düşüş gösterdi. dolara karşı TL yüzde 3.7, Rus Rublesi ise yüzde 2.5 değer kaybetti.

Öğrenciler sınır dışı edilecek
Rusya, Voronej Yüksek Teknolojiler Enstitüsü yönetimi okulda eğitim gören Türk öğrencilere ülkeden ayrılmaları uyarısında bulundu. İsminin açıklanmasını istemeyen öğrencilerden S.K., okul yönetiminin, Türk öğrencilere 2-7 Aralık tarihleri arasında Rusya’dan ayrılmalarını söyleyerek aksi takdirde kaçak durumuna düşeceklerini ve zorla sınır dışı edilecekleri uyarısında bulunduğunu söyledi. ∂ Rusya, Voronej Yüksek Teknolojiler Enstitüsü yönetimi okulda eğitim gören Türk öğrencilere ülkeden ayrılmaları uyarısında bulundu. İsminin açıklanmasını istemeyen öğrencilerden S.K., okul yönetiminin, Türk öğrencilere 2-7 Aralık tarihleri arasında Rusya’dan ayrılmalarını söyleyerek aksi takdirde kaçak durumuna düşeceklerini ve zorla sınır dışı edilecekleri uyarısında bulunduğunu söyledi. 

Turizm sezonunda düzelir
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye ve Rusya arasındaki yaşanan uçak krizinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin arasında çözüleceğini inandığını söyledi. Ulusoy, “Herkese sükunet tavsiye ediyorum. Turizm sezonuna kadar her şeyin düzeleceğine ve Rus turistlerin gözdesinin yine Türkiye olacağına inanıyorum. Rusya’nın bu konuda acele kararlar almaması gerekir. Sayın Putin’in Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde fayda var” dedi.

Yaş sebzede tedbir alınsın
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, bu yılın ocak-ekim dönemi itibarıyla Rusya’ya yapılan yaş meyve sebze ihracatının, toplam yaş meyve sebze ihracatının miktar olarak yüzde 38'ini, değer olarak da yüzde 42’sini oluşturduğuna işaret etti. Yetkin, “Yaş meyve ve sebzede şimdiden acil bazı önlemlerin alınması gerekiyor. İhracatta eğer Rusya pazarı da tıkanırsa durum çok daha vahim bir hal alacaktır” uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı: Rusya’ya gitmeyin
Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının Rusya’ya aciliyet ve önem arz etmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görüldüğünü bildirdi. Bakanlığın açıklamasında, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan gelişmeler çerçevesinde, Türklerin bu ülkeye seyahatlerinde ve ikametlerinde bazı sıkıntılarla karşılaşıldığının görüldüğü kaydedildi. Bu durum açıklığa kavuşturuluncaya kadar, vatandaşların anılan ülkeye aciliyet ve önem arzetmeyen seyahatlerini ertelemelerinde yarar görüldüğüne işaret edildi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...