Türk TIR'larına Aliyev'den Hazar desteği

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Türk TIR'larına Aliyev'den Hazar desteği

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Uçak kriziyle birlikte Türk TIR'larına çıkardığı zorluklara her gün yenilerini ekleyen Rusya'nın ardından İran da Gürbulak Sınır Kapısı'dan geçişleri yavaşlattı

Asya pazarlarına ulaşmayı hedefleyen Türk TIR'ları 'Hazar' kartını resmen devreye aldı. TIR'ların İran'ı by-pass ederek Hazar Denizi üzerinden Asya pazarına ulaşacağı yeni model için Türkmenbaşı Gurbanguli Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de Türkiye'ye tam destek verdiği öğrenildi. Aliyev'in Türk TIR'larının yaşadığı sorunun çözümü için bizzat devreye girdiğini ifade eden Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener konuyla ilgili olarak kendilerine yazılı bir açıklamanın da ulaştığını söyledi. Şener şunları ifade etti: "Sayın İlham Aliyev mağdur olan ve sınır kapılarında bekleyen yüzlerce aracımıza sahip çıktı. Transit geçişlerin kolaylaştırılması talimatını verdi ve bunun için Ekonomi Bakanı başkanlığında bir komite kuruldu. Yakın zaman önce Türkmenistan tarafından da araçların en uygun fiyata taşıma sözü verildiğini ifade eden Fatih Şener, Araçlar şu anda Azerbeycan'ın transit geçişi açması ile Hazar üzerinden Kazakistan ve Kırgızistan'a doğru yola çıktığını söyleyebiliriz" dedi. 

MUTABAKAT SAĞLANDI 
UND'ye ulaşan yazıda ayrıca şunlar ifade edildi: "Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan'daki temasları sırasında konuyu muhatabı Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov'un dikkatine getirmiştir. Bakan Memmedyarov, bizzat Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından TIR'larımızın sınırdan geçişi için her türlü kolaylığın gösterilmesi talimatının verildiğini söylemiştir. Ayrıca Azerbaycan güzergâhını kullanarak transit geçmek isteyen TIR şoförlerimize vize itası ve geçiş belgesi olmayan TIR'lardan ceza alınmaması üzerinde mutabakat sağlanmıştır." 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...