New York Borsası'ndan sert düşüş

New York Borsası'ndan sert düşüş

Ekonomi Haberleri

New York borsası, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) kararları ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in açıklamaları sonrasında son 2 ayın en kötü performansını gösterdi.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 252,85 puan (yüzde 1,43) azalışla 17.476,83 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 29,69 puan (yüzde 1,43) kayıpla 2.049,82 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 85,69 puan (yüzde 1,67) düşüşle 5.037,53 puana indi.
Bu sonuçlarla, eylül ayı sonundan bu yana en büyük kayıpları yaşayan ABD piyasalarında, ECB'nin beklentileri karşılamayan kararları önemli rol oynadı.
ECB, eksi yüzde 0,20 olan mevduat faizini eksi yüzde 0,30'a düşürürken, varlık alımlarını sabit tuttu ve ilgili programı Mart 2017'ye kadar uzattı. Ancak küresel piyasalar, varlık alımlarının genişletilmesini bekliyordu.
Öte yandan, Fed Başkanı Yellen, ABD Kongresi'nde yaptığı sunumda, ekonomideki ılımlı büyümenin istihdamı ve enflasyonu Fed'in hedefine taşımaya yeteceğini belirtirken, faiz artışının ise dolardaki yükselme nedeniyle yavaş ve kademeli olacağını vurguladı.
Ayrıca, ülkede bugün açıklanan verilere göre, işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 269 binle beklentilerin paralelinde gerçekleşti.
Analistler, yatırımcıların yarın kasım ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerine odaklanacağını ifade ederken, güçlü istihdam artışının Fed'in faiz artırımına aralık ayı toplantısıyla başlama olasılığını oldukça yükselteceği öngörüsünde de bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...