7,5 yılın en iyisi geldi, dolar sert yükseldi

Düzenleyen:
7,5 yılın en iyisi geldi, dolar sert yükseldi

Ekonomi Haberleri

ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Kasım ayında 211 bin kişiye beklentilerin üzerinde istihdam sağlandı ve işsizlik son 7,5 ylın en düşüğüne geriledi. Verinin ardından güne 2.88 civarında başlayan Dolar/TL sert yükselişle 2.91'in üzerini gördü.

ABD'de tarım dışı istihdam Kasım ayında 211,000 ile beklentilerin üzerinde bir yükseliş kaydederken; yedi buçuk yılın en düşük seviyesinde kalan işsizlik oranı ile birlikte iç piyasada güçlenmeye işaret ederek Fed'den Aralık ayında bir faiz artırımı adımını muhtemel kıldı.

Reuters anketine katılan uzmanlar Kasım ayında tarım dışı istihdamın 200,000 artmasını bekliyorlardı.

Ekim ayı için 271,000 olarak açıklanan tarımdışı istihdam da 298,000'e revize edildi.

Kasım ayında ortalama saatlik ücretler 4 sent yükselirken; işsizlik oranı ise önceki ay ile aynı seviyede kalarak yüzde 5 olarak seyretti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in açıklayacağı kredi notuna odaklanan piyasalarda yaşanan sert harekletlenme ile dolar öğleden sonra 2.91′in üzerini de gördü.

Ardından toparlanan dolar Moody's'in bu akşam açıklacayağı Türkiye'nin kredi notunu bekliyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...