‘Egea Avrupa’nın en iyisi’

Düzenleyen:
‘Egea Avrupa’nın en iyisi’

Ekonomi Haberleri

40’ı aşkın ülkede satışa sunulacak Egea, Avrupa'da yılın en iyi otomobili seçilirken, Koç Otomotiv Grubu da “En İyi Şirket” ödülünü aldı...

Tofaş'ın Bursa fabrikasından dünyaya ihraç edilen Fiat Egea, Avrupa'da yılın en iyi otomobili seçildi. Fiat Egea, "En iyi otomobilin en makul fiyatla pazarlanmasını destekleyen" ödül olan AUTOBEST 2016 ödülünü, Avrupa ülkeleri nüfusunun yüzde 91'ini temsil eden jüri üyelerinden aldığı 1492 puanla kazandı. Egea'nın tasarım, sürüş konforu, teknoloji, geniş iç hacim, yakıt tüketimi, dağıtım, yedek parça ve fiyat gibi 13 ayrı parametrede değerlendirilmesi sonucu aldığı bu ödülün yanı sıra, Koç Holding de yılın en iyisi seçildi. Koç Holding, bu yıl ilk defa bir otomotiv markasına değil de bir otomotiv grubuna verilen COMPANYBEST ödülünü de Koç Holding Otomotiv Grubu kazandı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, otomotiv sektörüne yaptıkları katkının kendilerini gururlandırdığını belirterek, "2015 yılının ilk 9 ayında Topluluk şirketlerimiz otomotiv sektöründe toplam üretimin yüzde 45'ini, toplam ihracatın yüzde 43'ünü gerçekleştirdi" dedi. Fiat Egea'nın pazara sunulduğu ülkelerde ilk günden itibaren büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Koç, "Yakın geçmişte yeni bir sedan model geliştirmek için aksiyona geçilmesine yönelik karar almıştık. Şimdi geldiğimiz noktada bu kararın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görüyorum" ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...