İpek’in mal varlığı tam donuyor

Düzenleyen:
İpek’in mal varlığı tam donuyor

Ekonomi Haberleri

İpek'in İngiltere'de tespit edilen 120 milyon sterlin tutarındaki mal varlığının 'sürekli' olarak dondurulması istenecek. Konu Bakanlar Kurulu'nun gündeminde...

Ebru KARATOSUN ANKARA
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans sağladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in İngiltere'deki mal varlığı Bakanlar Kurulu gündeminde yer alacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Koza-İpek Grubu’na başlattığı soruşturma Türkiye’de sürerken İngiltere de, kara para akladığı iddiasıyla Akın İpek ve ailesinin bu ülkedeki mal varlığını mercek altına almıştı. Birleşik Krallık Mali İstihbarat Birimi re'sen harekete geçerek, İngiltere'deki tüm bankalara yazı gönderdi ve Akın İpek ile ailesindeki kişilere ait bütün banka hesaplarının doldurulmasını talep etti. Bu yazı üzerine İpek ve ailesinin İngiltere'deki mal varlığı donduruldu. Söz konusu karar "Kara Para Aklama Ve Terörün Finansmanına Yönelik" gerekçelere dayandırıldı. Ancak bu karar geçici olarak yani İngiltere'deki yasa gereği 14 günlüğüne alınan bir karardı. İpek'in mal varlığının dondurulması işleminin devam etmesi için Türkiye'den de böyle bir talep gerekiyor.
120 MİLYON STERLİN
 Bunun üzerine Başsavcılık, ‘tam dondurma’ için harekete geçti. Başsavcılık, Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) yazı gönderdi. MASAK araştırmasanın ardından İpek ailesinin çeşitli fertlerine ait İngiltere'de ayrı ayrı hesaplarda 120 milyon sterlinlik mal varlığı tespit edildi. Bu aşamada Dışişleri Bakanlığı, mal varlığının dondurulmasına ilişkin gerekçeleri de ekleyeceği talebi İngiltere'ye bildirecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...