HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

4.1 milyarlık nefes

Düzenleyen: /
4.1 milyarlık nefes
Nef, Haber

Ekonomi Haberleri

Beş yıl önce kurulduğunda 271 daire satan Nef, bu yıl 2.600’ün üzerinde konut satışıyla 1.2 milyar TL ciro elde etti. Şirket, yeni yılda ABD, İstanbul ve Anadolu’da 4.1 milyar TL değerinde proje üretmeyi hedefliyor

Önder ÇELİK İSTANBUL

Timur Holding’in gayrimenkul markası Nef, kurulduğu 2010’dan bu yana her yıl ortalama yüzde 75 büyüyerek, Türkiye’de cirosunu en hızlı milyar TL’ye ulaştıran şirket oldu. 2010’da 271 daire satan, 2014’te liderliğe oturan, 2015’te de 2.600 adetin üzerinde konut satışıyla Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve en çok satış yapan konut geliştiricisi olan Nef, 2016 yılında toplam 4.1 milyar TL değerinde proje üretecek. Şirket, ödüllü Nef New York projesinden sonra Amerika ve Almanya’nın yanı sıra Anadolu’da yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin ilk global gayrimenkul firması olma yolunda önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “2015 içerisinde Topkapı ve Kağıthane’deki projelerin yapımına başlayarak, bu projeler için toplam 514 milyon TL yatırım bütçesi ayırdık. 2.600 adetin üzerinde konut satışıyla 1.2 milyar TL ciro yaparak bu yılın en fazla satış yapan firması olduk” dedi.
‘DERTLERE DERTLENİYORUZ’
Nef’in “nefes”ten geldiğine vurgu yapan Timur, “Bizim hikâyemiz başkalarının dertlerine dertlenmekle başladı. Temel prensibimizi topluma fayda sağlamak ve ülkemizde sosyal şirket modelinin yaygınlaşmasında rol almak olarak belirledik. Sadece yapılara değil, yaşam ve gelişime de nefes vermek üzere yola devam ediyoruz” diye konuştu.
2016 NEF İÇİN TESLİM YILI 
Nef’in 2016 ve sonrası için de hız kesmeden yola devam edeceğini söyleyen Timur, “Nef olarak 2016’da da önemli işlere imza atmaya hazırlanıyoruz. Yıl içinde Nef New York projesinin lansmanını yapmayı planlıyoruz. Yurt dışında hayata geçecek ilk projemiz olan Nef New York’la birlikte şu anda geliştirilme süreci devam eden Amerika, Almanya’daki projelerimizin de detaylarını netleştirmiş olmayı hedefliyoruz. Global marka olma yolunda önümüzdeki dönemde yurt dışı ve yurt içinde toplam 4.1 milyar TL değere sahip proje üreteceğiz. Değişen dünyanın yeni dertlerine derman olmaya devam edeceğiz. Nef markasıyla 5 yıl içinde ABD ve Avrupa’nın 10 metropolünde yer almayı hedefliyoruz. Başta New York ve Chicago olmak üzere ABD’nin, öncelikli olarak Londra, Berlin ve Viyana olmak üzere Avrupa’nın metropollerinde yapacağımız projelerde yine yepyeni ünlü tasarımcılarla çalışacağız” dedi. ‘Sorun kapitalizmde’ tartışmasına da değinen Erden Timur, “Ben 15 yıldır bunu söylüyorum. Aslında sorun insanoğlunun maneviyat ile ilişkisindedir” ifadelerini kullandı.

Daireler %42  kazandırdı

Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış-Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, 2010 yılından bu yana yılda ortalama yüzde 75 büyümenin yakalandığını hatırlatarak, “Şu ana kadar inşaatı devam eden 8 projemizin satışı tamamlandı; 3 projemizin satışı ise devam ediyor. Satılan dairelerimiz en az yüzde 42 değer kazandı. Müşterilerimizin yüzde 95’ini yerel yatırımcılar oluşturdu. Son olarak, Bebek sırtlarındaki tarihi alanda, aslına uygun şekilde inşa edilmiş 15 binanın bulunduğu 68 bin metrekarelik bir araziye yayılan Bebeköy’de dünyanın en önemli otel zincirlerinden biri ile görüşüyoruz ve çok konuşulacak özel bir proje hazırlıyoruz” dedi. Tasarım alanında dünyanın en büyük 5 mimarlık grubunun 4’üyle çalıştıklarını ifade eden Çelik, 19 adet ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldüklerini söyledi.

 

Sırada Anadolu var

 İstanbul dışında Anadolu’nun gelişmiş illerinde projeler geliştirmek için çalışmalarımıza başladıklarını kaydeden Erden Timur, “2016 yılı Anadolu’ya yayılma adına önemli bir gelişim yılımız olacak. İzmir, Ankara’da proje üreteceğiz. Bodrum Yalıkavak’ta 100 bin metrekare arsa alanı üzerinde, dünya çapında ses getirecek farklı bir yazlık konspeti ile yeni bir projeye başlayacağız. Topkapı’da İş GYO ile ortak geliştirdiğimiz 2 yeni projeyi daha hayata geçireceğiz. Bunların yanı sıra Sütlüce, Kağıthane ve Avrupa Yakası’nda da iki yeni projemiz olacak” dedi. Timur, Nef Beykoz’un ise 2017’nin ilk çeyreğinde lansmanını yapmayı planladıklarını belirterek, “Boğazı demokratikleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Lüks herkesin hakkı

Nef’in sadece inovasyona değil, sosyal inovasyona inanan bir marka olduğunun altını çizen Erden Timur, ‘Garantili Proje’ ve ‘Kolay Yatırım’ gibi keşiflerle insanların derdine derman olan çözümler oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Timur, amaçlarının ulaşılabilir lüksü insanlara sunmak olduğunu kaydetti. Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile ortak projeler geliştirmek için 500 milyon dolarlık iyi niyet anlaşması imzaladıklarını belirten Timur, “İmzaladığımız bu anlaşma ile ülkemizde gerçekleştirilecek konut ve karma projelerde Amstar ile birlikte çalışacağız” dedi.

En pahalı arsa bizde

İstanbul’un arsa fiyatları bakımından dünyanın en pahalı kenti olduğuna vurgu yapan Erden Timur, benzer yerlerdeki arsalar kıyaslandığında Bağdat Caddesi’nin Brooklyn’den dört kat pahalı olduğunu söyledi. Türkiye’de proje gelirinin 10’da 8’inin arasa sahibine gittiğine işaret eden Timur, bunun Amerika’da 10’da iki seviyesinde olduğunu kaydetti. Timur, arsa maliyetinin cirolarında yüzde 70 seviyesine ulaştığını belirtti.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...