Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turizmciye yılbaşı dopingi

Düzenleyen:
Turizmciye yılbaşı dopingi

Ekonomi Haberleri

Terör olayları, seçim süreci ve Rusya gibi faktörlerin etkisiyle zorlu bir yıl geçiren turizm sektörü, 4 günlük yılbaşı tatiliyle rahat nefes alacak

Rusya krizinin ardından sıkıntılı günler yaşayan Antalyalı turizmcilerin yüzü, yılbaşı ile güldü. 4 günlük tatil sebebiyle otellerde doluluk oranı yüzde 70'lere ulaştı. 100 bin kişinin tatile çıkacağı yılbaşı döneminde, yaklaşık 300 milyon TL'lik bir pazar oluşacağı öngörülüyor. Özellikle Antalya'da otel ve tatil köylerinde yılbaşı hareketliliği yaşanıyor. Ağırlıklı olarak yerli ve Antalya'da yaşayan Rusları otellerinde ağırlayacak turizmciler, misafirlerine farklı etkinlikler hazırladı. Antalya kent merkezinde bulunan Hotel Su Genel Müdürü İsmail Hakkı Yılmaz, yerli ve yabancı turistlerin Antalya'yı tercih sebeplerinin başında, aralık ayında bile güzel havanın yaşanmasının etkili olduğunu söyledi. Yılmaz, "Aralık, kış ayı olmasına rağmen Antalya'nın kentine has güneşi devam ediyor. 20 dereceleri görebiliyoruz. Sanatçı konserleri, çocuklarımız için eğlenceler gibi programlarımız var" dedi. 
ALTERNATİF ARAYIŞLARI
Son aylarda yaşanan tatsız olaylar sebebiyle sektörün sıkıntılı günler geçirdiğini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Rusya bizim için ana bir pazar. 4.5 milyon turist geliyor. Alternatif pazarlar peşindeyiz. İç pazar alternatif gibi gözükse de tek başına yeterli değil. Orta Avrupa, Balkanlar önem kazanacak" diye konuştu. Kemer'de bulunan Rixos Sungate Otel Genel Müdürü Derya Billur da, şu değerlendirmede bulundu: "Bin 800 kişilik misafir organizasyonumuz var, hem yurt içi hem de yurt dışından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Biz turizme Ruslara başlamadık, Ruslarla da bitirmeyeceğiz. Birçok alternatif pazarda araştırmalarımız devam ediyor, devletin de vereceği destekle çok büyük sıkıntılar yaşanmadan krizi aşacağız. Deniz, güneş, kum turizmin yanısıra, G-20 ile birlikte neler yapacağımızı da gösterdik."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...